Türkiye, İsrail’in Nato’nun Barışçıl Faaliyetlerine Katılmasını Veto Etmeyecek

Türkiye’nin İsrail’in NATO içerisindeki barış için ortaklık planı çerçevesinde yürüttüğü çalışmaları engellemeyeceği bildirildi.Diplomatik kaynaklar, bazı...

Türkiye’nin İsrail’in NATO içerisindeki barış için ortaklık planı çerçevesinde yürüttüğü çalışmaları engellemeyeceği bildirildi.

Diplomatik kaynaklar, bazı medya organlarında ‘Veto harekatı, İsrail’e veto kalktı’ başlığıyla verilen haberlerle ilgili olarak, Türkiye’nin İsrail konusundaki görüşünün bilindiğini, Türkiye’nin NATO’nun askeri tatbikatlardaki vetosunun kaldırılmadığını, NATO içerisindeki barış için ortaklık planı çerçevesinde yürütülen çalışmaları ise engellemeyeceğini ifade etti. Diplomatik kaynaklar, NATO’da Türkiye’nin 2013 yılında İsrail’in askeri tatbikat ve faaliyetler dışındaki işbirliği mekanizmalarına katılmasını veto etmeyeceğini belirterek, Batılı müttefiklerin de Türkiye’nin önem verdiği Mısır, Tunus, Ürdün başta olmak üzere üçüncü ülkelere yönelik blokajları kaldıracağını söyledi. İsrail gazetesi Jarusalem Post'un İsrail’in NATO seminer, eğitim, tatbikat faaliyetlerine katılacağını iddia ettiğini, İsrail’in NATO faaliyetlerine katılması onayını Türkiye’ye Patriot füzelerinin yerleştirilmesi kararına dayandırdığını belirten diplomatik kaynaklar, İsrail’in NATO’nun askeri tatbikatlarına katılması gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi. Ayrıca, kaynaklar İsrail ile herhangi bir faaliyetin olmayacağını söyleyerek, askeri tatbikatın yapılamayacağını ve Türkiye’deki faaliyetlerde katılımcıları Türkiye’nin belirleyeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Diplomatik kaynaklar, Patriot füzeleri ile ilgili olarak Türkiye ile NATO arasında Patriotlar’ın nasıl kullanılacağı konusunda bir görüşme olacağını kaydederek, Patriotlar’ın ihtiyaç dahilinde Türkiye’de kalacağını aktardı. Putin’in Türkiye ziyaretinde Erdoğan ile Putin’in Suriye konusunda anlaştığı haberine ilişkin olarak da, Türkiye ile Rusya arasında henüz anlaşılmış bir planın olmadığı belirtildi. Kaynaklar, Putin’in sadece yeni fikirler üzerinde konuşulmasını istediğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: