Türkiye, Japonya’ya Haftada 42 Kez Uçacak

Türk ile Japon Sivil Havacılık yetkilileri, Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmelerde uçuşların geliştirilmesi amacıyla ikili havacılık anlaşması...

Türk ile Japon Sivil Havacılık yetkilileri, Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmelerde uçuşların geliştirilmesi amacıyla ikili havacılık anlaşması imzaladı. Türk hava taşıyıcıları için Japonya'ya haftada toplamda 42 frekans sefer gerçekleştirme hakkı elde edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Japonya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Heyet Başkanı Taro Kobayashi 14-16 Mayıs tarihlerindeki müzakereler sonunda uçak seferlerindeki artış konusunda mutabakat sağladı. Mutabakat zaptının imzalanması ile uçak tipi kısıtlaması olmaksızın Türk hava taşıyıcıları için Japonya'ya haftada toplamda 42 frekans sefer gerçekleştirme hakkı elde edildi.

Reklam
Reklam

KOD PAYLAŞIMI DAHA LİBERALLEŞTİ

Söz konusu 42 frekansın 14 frekansının Narita'ya, 7 frekansının da Nagoya'ya yolcu seferlerinde kullanılması, geri kalan frekansların da hem yolcu hem de kargo seferleri için kullanılmasına karar verildi.

Japon havaalanı prosedürleri kapsamında Türk havayolu işletmelerinin Haneda'ya uçuş gerçekleştirmesi konusunun da görüşüldüğü müzakerelerde, önümüzdeki yıl yaz döneminde gerçekleştirilecek toplantı sonrasında Haneda'ya tarifeli seferler başlatılabileceği hususunda görüş birliğine varıldı. Mutabakat zaptı ile bir önceki mutabakat zaptındaki ‘kod paylaşım’ maddesi daha liberal hale getirildi. Havacılık güvenliği maddesi de günün şartlarına göre revize edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: