Türkiye Kadınlar 2. Ligi

Türkiye Kadınlar 2. Ligi 6. Grup’ta mücadele edecek olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü ile Elazığ...

Türkiye Kadınlar 2. Ligi 6. Grup’ta mücadele edecek olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü ile Elazığ Hedefspor hazırlık karşılaşması oynadı. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı Malatyalı bayanlar 4-1 kazandı.

Türkiye Kadınlar 2. Ligi’nde bu yıl ilk kez mücadele edecek olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, ligde ikinci sezonunu yaşayan Elazığ Hedefspor ile oynadığı hazırlık karşılaşmasını 4-1 kazandı. İlk yarısı müthiş bir mücadele sahne olan karşılaşmada Malatya Bayanlar Spor Kulübü futbolcuları direği geçemezken, Elazığ Hedefspor bulduğu golle devreyi 1-0 üstün tamamladı. Müsabakanın ikinci yarısında sahaya ağırlığını koyan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, Hazal Canbay’ın ayağından bulduğu golle 1-1’lik eşitliği yakaladı. Özellikle rakibinin ataklarını kesen ve önde baskı yapan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, Buse’nin akıl dolu golüyle durumu 2-1’e taşıdı. Elazığ Hededspor’un oyundan düşmesiyle birlikte rakip defansı bunaltan Malatyalı bayanlar, Buse’nin şık golüyle 3-1’lik üstünlüğü yakaladı. Oyunun geri kalen kısmı Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün kontrolünde geçerken, Buse, attığı şık aşırtma golüyle herkesin alkışını topladı. Attığı 3 golle hazırlık maçının yıldızı olan Buse Gelen, sezona hazır olduğunu göstermiş oldu.

Reklam
Reklam

Hazırlık müsabakası sonrası bir açıklamada bulunan Elazığ Hedefspor Kulüp İdari İşler Sorumlusu Fatih Ahmet Çakar, “Hazırlık karşılaşmasından sonra gördük ki, takım olarak hazır değiliz. Aslında iki takımda henüz hazır değil. Yeni transfer ettiğimiz futbolcuları, hafta içi olması ve okula gitmeleri gerektiğinden bu hazırlık karşılaşmasında oynatamadık. Aslında karşılaşmaya iyi başladık. İlk yarıyı 1-0 öde kapatmamıza rağmen çocuklarımızın ilk maçı olmasından dolayı Malatya Bayanlar Spor Kulübüne 4-1 yenildik. Önemli değil. Sonuçta bir hazırlık karşılaşması oynadık. Kardeş kulübümüz olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi karşıladılar. İnşallah grupta da dostça karşılaşmalar oynarız” dedi.

Maddi imkansızlıklar içerisinde yollarına devam ettiklerini kaydeden Çakar, “Bayan futbol takımı Elazığ’da geçen yıl kuruldu. Tabi ki eksiklerimiz var. Daha doğrusu çok eksiğimiz var. Hem sponsor anlamında hem de maddi anlamda sıkıntılarımız var. Bunun yanında altyapı anlamında da sıkıntılarımız bulunuyor. Elimizde fazla futbolcu olmadığı için mecbur olarak sporcuları dışarıdan getiriyoruz. Fazla sponsor desteği bulamadığımız için sporcuları getirip, burada oynatmak çok zor. Bayan oldukları için ailelerin batıdan doğuya gönderme konusunda da kafalarında soru işaretleri oluşuyor. Her şeye rağmen yolumuza devam ediyoruz. Kardeş kulübümüz Malatya Bayanlar Spor Kulübü ile el ele play off’a çıkmayı ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi ise, hazırlık karşılaşmasıyla takımın eksiklerini gördüklerini belirterek, bu eksikleri sezon başına kadar gidermek istediklerini söyledi.

Çelebi, Elazığ Hedefspor ile aralarında iyi bir dostluk oluştuğuna dikkat çekerek, “Bundan önceki hazırlık karşılaşmalarımızı hep erkeklerle oynadığımız için takımımızın ne durumda olduğunu bilemiyorduk. Bu amaçla kardeş kulübümüz Elazığ Hedefspor ile bir hazırlık karşılaşması oynadık. Elazığ Hedefspor, geçtiğimiz sezon da Türkiye Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele etmişti. Oynadığımız bu hazırlık karşılaşmasıyla eksiklerimizi gördük. Kızlarımızda kendilerinin ne ölçüde olduklarını gördü” diye konuştu.

Takıma gelir temin etme adına bir takım etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Çelebi, şunları ifade etti: “Malatya’da üç tane altyapısı olan bayan takımı kurmamıza rağmen şehirden birkaç arkadaşımızın dışında maddi ve manevi olarak destek göremiyoruz. Daha yeni kurulmamıza karşın 4-5 tane futbolcumuzun U-16 ve U-17 milli takım kadrosuna çağrılması düşünülüyor. Ayakta durabilirsek, ilerisi için her şey çok daha güzel olacak. 18 Kasım’da Kulüp 2. Başkanımız Ergün Kılıç’ın gayretleriyle Malatya’da bir konser düzenleyeceğiz. Konser programı kapsamında Grup 84 ve Aslı Güngör Malatya’ya gelecek. Bu konser programından elde edilecek olan gelir, kardeş takımımız Malatya Bedensel Engelliler Ampute takımı ile paylaşılacak. Bu anlamda Malatyalıların destek ve ilgisini bekliyoruz.”

Reklam
Reklam

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Antrenörü Cafer Aypan da, “İlimizde başka bayan takımı olmadığı için ekseri küçük yaş grubu erkek takımlarıyla hazırlık karşılaşmaları oynuyorduk. Ama o hazırlık karşılaşmalarını kendimiz için ölçü olarak görmedik. En azından takımın oturması anlamında o hazırlık karşılaşmalarını oynadık. Komşu ilimiz Elazığ’ın takımı Elazığ Hedefspor ile bir hazırlık karşılaşması oynadık. Elazığ Hedefspor, Türkiye Kadınlar 2. Ligi’nde ikinci sezonunu geçiriyor. Fena bir maç olmadı. Galip geldik. Sporcularımızın eksikleri var ama daha ilk maçlarını oynadılar. Kalan süreçte bu eksiklerimizi gidermek için çalışacağız. Eksiklerimizi giderirsek, lige en az eksikle girmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: