Türkiye Kamu-Sen Artvin İl Temsilcisi Özer: "2012 Yılında Memurun Alım Gücü Azaldı"

Türkiye Kamu-Sen Artvin İl Temsilcisi Uğur Özer, 2012 yılında memurun alım gücünün azaldığını savundu.

Türkiye Kamu-Sen Artvin İl Temsilcisi Uğur Özer, 2012 yılında memurun alım gücünün azaldığını savundu.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yaptığı Alım Gücü Araştırması'nın, 2011 ve 2012 yılının kasım ayları arasında geçen bir yıllık sürede memurların alım gücünün azaldığı gerçeğini gözler önüne serdiğini ileri sürdü.

Memurların 2012 yılını bir önceki yıldan daha zor şartlar altında geçirdiğini ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Buna göre bir memur, 2011 yılında maaşı ile 1940 metreküp doğalgaz alabilirken bu rakam 2012 yılında 1760 metreküpe düştü. Böylece memurun alım gücü doğalgaz karşısında yüzde 9,3 azaldı. Benzer şekilde 2011 yılı maaşı ile 5356 kilowat elektrik kullanma imkanına sahip olan bir memurun maaşı 2012'de ancak 5183 kilowat elektrik kullanmaya yetti ve alım gücü yüzde 3 oranında düştü. Bütün ürün fiyatlarındaki değişimler dikkate alındığında, memur maaşı yoksulluk sınırı karşısında ortalama yüzde 0,8, açlık sınırı karşısında ise yüzde 2 değer kaybetmiş oldu. Memur maaşlarının enflasyona yenik düşmesinin yanında, 2012 yılında ekonomik büyümenin tahminler doğrultusunda yüzde 3 olarak gerçekleşeceği düşünüldüğünde, memurların pastadan aldıkları payın yüzde 5'e varan oranda azalacağı görüldü."

Reklam
Reklam

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: