Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk: "19 Mayıs Kutlama Programını İncelediğimizde Ne Yazık Ki Nutkumuz Tutulmuştur"

Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, 19 Mayıs'ın içini boşaltan, Atatürk'e dair her şeyi hasıraltı eden...

Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, 19 Mayıs'ın içini boşaltan, Atatürk'e dair her şeyi hasıraltı eden 19 Mayıs programının bir milli bayram kutlaması olmadığını belirterek, "19 Mayıs kutlama programını incelediğimizde ne yazık ki nutkumuz tutulmuştur" dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Koncuk, "19 Mayıs kutlama programını incelediğimizde ne yazık ki nutkumuz tutulmuştur. 19 Mayıs'ın içini boşaltan, Atatürk'e dair her şeyi hasıraltı eden bu program bir milli bayram kutlaması değildir" dedi.

Reklam
Reklam

"Programda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Atatürk yok" diyen Koncuk, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 19 Mayıs ile ilgili ilginç ve hiç unutulmayacak bir kutlama programı hazırladığını ifade etti. Koncuk, kutlamalara bu yıl gölge düştüğünü belirterek, "Bu programda bu toprakları vatan yapmak için canını feda eden şehitlerimiz yok. Milli mücadele için ödenen bedeller, yapılan fedakarlıklar yok. 19 Mayıs'ın milletimiz için ne anlama geldiği yok. Milli hasletlerimiz yok. Stadyumlarda ve alanlarda halkın ve öğrencilerin katılımı ile kutlamalar yok. Okullarda kutlama yok. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın ruhunu yansıtan ve anlamını kavramamızı sağlayan ne varsa bu programda yok" ifadelerini kullandı.

Böylesi bir 19 Mayıs kutlamasına ilk kez tanıklık edeceklerini kaydeden Koncuk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu tartışmalar ekseninde kutlanacak olmasının üzüntü vereceğini belirtti. Koncuk, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'da bağımsızlık ateşi yakmasının üzerinden 93 yıl geçti. 19 Mayıs 1919, milli mücadelenin başladığı tarihtir ve Türk milleti için önemli dönemeçlerden birisidir. Topraklarımız üzerine çöreklenen emperyalistlere karşı eşsiz bir direnişin başladığı gün olan 19 Mayıs, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en anlamlı sembollerindendir. Panayırı andıran bu programda ne var? Ateş yutan adam gösterileri, dart yarışmaları, mekanik tabanca atış gösterisi, vücut geliştirme, bilek güreşi, yabancı grupların halk dansları gösterileri, motokros gösterisi var. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu tartışmalar ekseninde ve bu kadar basit bir programla kutlanacak olması üzüntü vericidir. Ne yazık ki bu 19 Mayıs'ta milli bayramların değersizleştirilmesi ve halkın gözünde anlamını yitirmesi, bizi millet yapan değerlerden uzaklaştırılması adına ne varsa yapılmıştır. Türk Eğitim-Sen olarak 19 Mayıs'ın milletimizin elinden alınmasını, stadyumlarda, alanlarda adına yakışır şekilde kutlanmasının engellenmesini, okullarımızın ve bu ülkenin gerçek sahipleri olan gençlerimizin devre dışı bırakılmasını bir kez daha kınıyoruz. 19 Mayıs'ı bu tartışmaların gölgesinde karşılarken; milletimizin göz bebeği olan gençlerimizin her zamankinden fazla sorumluluklarının bilincinde olacağına ve Ulu Önder Atatürk'ün emanetlerine tüm benlikleriyle sahip çıkacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: