Türkiye Kamu-Sen Üyeleri, Maaş Zamlarını Protesto Etti

Bursa'da, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı bazı sendikaların üyeleri, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları yeterli bulmadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Bursa'da, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı bazı sendikaların üyeleri, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları yeterli bulmadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Şehreküstü Meydanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, iktidarın geçen yıla ilişkin enflasyon hedefini yüzde 5,3 olarak belirlediğini ve 2014 yılı maaşlarına bu plana göre zam yapıldığını söyledi. Geçen sene resmi enflasyonun yüzde 7,4 olduğunu belirten Türkoğlu, "Buna rağmen memurlara 2014 yılı için 123 lira, 2015 yılı için ise yüzde 3+3 zam yapılması öngörülmüş, memurun enflasyon farkı elinden alınmıştır. 123 liralık artışla en düşük maaşa yüzde 6,8 ve ortalama maaşa ise yüzde 5,1 oranında yansımıştır. 2014 ve 2015 enflasyon hedefleri dikkate alındığında bugün memurun eline geçen zam, 2014 enflasyonunun altındadır" diye konuştu. Grup, Türkoğlu'nun, memurlara ait maaş bordrolarını yakmasının ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: