Türkiye Kamu-Sen'den hükümete tepki

NKARA (İHA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türkiye Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 15-30 Ağustos 2005 tarihinde Kamu İşveren Kurulu ile Kamu Görevlileri Sendikaları ve bağlı bulundukları konfederasyonları arasında yapılan toplu görüşmelerin mutabakatla sonuçlanmasına rağmen, hükümlerin uygulanmadığını öne sürdü.

Yokuş, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 4688 sayılı kanunun 34. maddesinin, mutabakat metninin uygun, idari, icrai ve yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu ve Bakanlar Kurulu'nun 3 ay içinde mutabakat metniyle ilgili düzenlemelerini hükme bağladığını ifade etti. Yokuş, söz konusu kanunun emredici hükmünün açık olduğunu, mutabakat metninin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen gerekli düzenlemelerin yapılmadığını ileri sürerek hükümeti eleştirdi.
Yaklaşık 2 milyon kamu çalışanının ve ailelerinin gözünün mutabakat metniyle ilgili olarak yapılacak düzenlemelerde ve hayata geçirilmesinde olduğuna dikkat çeken Yokuş, "Yeni yıla gireli 2 ay olmasına rağmen 2006 yılına ait mali düzenlemelerin hala yapılmamış olması, kamu çalışanlarını mağdur etmektedir. Hiç kimsenin, hiçbir grubun ya da siyasi partinin kanunları yok saymak, çalışanları mağdur etmek ya da vatandaşlarımızı aldatmak gibi bir lüksü bulunmamaktadır. Bu rejim hiçbir güce, kanunları erteleme ve keyfine göre davranma ayrıcalığı tanımamıştır. Mutabakat hükümleri artık kamu çalışanlarının müktesebine gelmiş bulunmaktadır. Türkiye Kamu-Sen, çalışanlarımızın kazanılmış haklarını gasbetmeye, budamaya ya da yok saymaya çalışanlara ve kanun hükümlerini yerine getirmeyenlere karşı her türlü mücadeleye hazırdır" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Kaçak villaların kurtarılmak ve vergi yolsuzluklarının kapatılmak için bir günde kanun çıkarıldığını iddia eden Yokuş, "8 milyon insanı ilgilendiren bu düzenleme karşısında bir şey yapılmamasının kabul edilemediğini" vurguladığı açıklamasında, "Siyasi irade bir an evvel mutabakat metninde yer alan hükümleri hayata geçirecek düzenlemeyi Meclis gündemine getirmek zorundadır. Aksi halde mutabakat metninin imzalanmasından bu yana yüzlerce kanun çıkarken, kamu çalışanlarını unutanlardan, yaptıkları kanun tanımaz icraatların hesabı mutlaka sorulacaktır" ifadesine yer verdi.