Türkiye Kamu-sen’den ‘şiddet’li Protesto

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından İzmir’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan’a yapılan saldırı...

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından İzmir’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan’a yapılan saldırı protesto edildi.

Cumhuruyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Benli, “Son yıllarda öğretmenlere, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ve saldırıların arttığına şahit olmaktan dolayı üzüntümüz had safahada” dedi.

İzmir’de öğrencisinin bıçaklı saldırısı sonrasında hayatını kaybeden Rabia Sevilay Durukan’ın ailesine başsağlığı dileyen Benli, “Öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Milli kültürümüzde öğretmenlere, eğitim çalışanlarına verilen değeri gösteren örnek, yüzlerce veciz söz vardır. İlk emri ‘Oku’ olan yüce bir dinin mensuplarıyız. Hazreti Ali ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek öğretmene verilmesi gereken değeri en veciz şekilde ifade etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözüyle öğretmenlerin ne kadar önemli bir görev üstlendiklerine dikkat çekmiştir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: