Türkiye Kamu Sen'den "Zam" Protestosu

Tokat'ta Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, 1 Ocak 2013'ten itibaren geçerli olacak memur maaş zamlarını protesto etti.

Tokat'ta Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, 1 Ocak 2013'ten itibaren geçerli olacak memur maaş zamlarını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Tokat İl Temsilcisi Hakan Akkaya, 2013 yılı bütçesinin Meclis'te görüşüldüğünü hatırlattı. Akkaya, 2013 yılı bütçesinde, bütçe açığının ve cari açığın memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılmaya çalışılacağını savundu.

2013 yılı bütçesinde memur, işçi, emekli, dul, yetim, gazi, şehit yakını gibi dar ve sabit gelirli vatandaşlara ayrılan ödeneğin toplam milli gelirin yüzde 7,1'i olacağını ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"İddialara göre Türk ekonomisi büyümektedir. Ancak, bu büyüme dar gelirliye, ücretli çalışana ve işsize yansıyacak tarzda gerçekleşmemektedir. Ülkemizde gelir dağılımda yaşanan adaletsizlik hızla artmakta, zengin daha zengin, fakir daha fakir hale gelmektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak itirazımız ekonomik program hazırlanırken, sosyal ayağının eksik bırakılmasınadır. Vatandaşına yansımayan büyümenin kime ne fayda sağlayacağı tartışmalıdır. Küresel sermayenin taleplerine uygun olarak hazırlanan ekonomik programlar, sermayeyi büyütürken başta kamu çalışanları olmak üzere dar ve sabit gelirlileri ezmektedir."

Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: