Türkiye kan ağladı

Bugün 4 kentte 5 şehit cenazesi uğurlandı. Yüz binler ve devletin zirvesi cenaze törenlerine katıldı. Şehitler ebedi istirahatlerine uğurlanırken tüm Türkiye yasa boğuldu ancak yine her zaman olduğu gibi ateş düştüğü yeri yaktı. Defin işlemlerinin yapıldığı sırada şehit ailelerinin feryatları yürekleri dağladı.


Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ ile anneannesi Sırma Elber ve akrabalarının cenazeyi son kez görmek istemesi üzerine ambulansın kapısı açıldı, Buse'nin akrabaları Türk bayrağına sarılı tabuta sarıldı. Burada Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ “Nasıl oldu da gittin, beni yalnız bıraktın” diye ağladı. Buse Sarıyağ'ın küçük kardeşi Sude ise “Ablacığım” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Buse'nin halası Ulviye Sarıyağ, “17 yaşında çocuk şehit mi olur? Bu acılar neden yaşanıyor?” diye tepki gösterdi. Buse'nin anneannesi Sırma Elber ise “Onu okullara yollayacaktım” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra, Buse'nin cenazesi ambulansla ilçe merkezindeki İstasyon Camisi'ne getirildi. Buse Sarıyağ'ın ailesi kendileri için ayrılan bölüme geçerken ailenin sağlık görevlileri tarafından sürekli kontrol edildiği gözlendi.


ABLASINI RÜYASINDA GÖRDÜ

Buse Sarıyağ’ın kardeşi ilköğretim okulu öğrencisi Sude Sarıyağ ise ablasını rüyasında gördüğünü ifade ederek, "Uçakta buraya gelirken ablamı rüyamda gördüm. Bana ’sana bir şey söyleyeceğim sakın benim için ağlamayın. Ben hep sizin yanınızda olacağım’ dedi" diye konuştu. Bu arada, ilçedeki sokaklara ve evlere Türk bayrakları asıldığı görüldü.


İstanbul Halkalı'daki asker servisine düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün 2 yaşındaki kızı Eylül, ağzında emziği, elinde Türk bayrağı ile babasının Tire'de kılınacak cenaze namazına babasının tabutunun içinde olduğu ambulansla götürüldü


Kayserili Jandarma Astsubay Duran Bayram'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, tarihi Hunat camisine getirilerek, musalla taşına konuldu. Bu sırada baba emekli cezaevi müdürü Hüseyin Bayram, ayakta duramadığı için tekerlekli sandalyeye oturtularak ve koluna girilerek yürüyebilen anne Kudret, şehidin Erzurum Oltu'da Uzman Çavuş olan ağabeyi Kenan ve yakınları şehidin tabutunu okşadı. Baba Hüseyin Bayram " onları sevindirmeyeceğiz. Ben şehit babasıyım. İşte dimdik ayaktayım. Sakinleştirici iğne bile yaptırmadım. O benim cenaze namazımı kılacaktı ama şimdi ben onun cenaze namazını kılıyorum. Bu memlekete nice Duran'lar gelecek, gidecek. Vatan sağolsun" dedi

Reklam
Reklam

ŞEHİT KIZINI BAYAN SUBAYLAR GEZDİRDİ

Şehit Duran Bayram'ın eşi öğretmen Nurşem bayram cenaze törenine katılamayınca, 4 yaşındaki şehit kızı Rana'yı teselli etmek, yakın akrabalar iki ile bayan subaya düştü. Bayan subaylar elindeki çiçekle hoplayıp, zıplayan minik Rana'yı teselli edip, cami avlusunda ve etraf da gezdirdi. Şehit kızı Rana, bir ara şehitliğe giden yolda babasının tabutunun taşındığı top arabasına bindirildi


İSTANBUL Halkalı'da askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada şehit olan 31 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik'in cenazesi Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde toprağa verildi. Cenazede metanetli görünen Çelik'in eşi 28 yaşındaki Emine Çelik, "Ağlamayacağım, onları güldürmeyeceğiz. O melek oldu, ama bunlar artık son şehitler olsun" dedi.

- - - - - -

İstanbul Halkalı'da askeri otobüse düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Uğur Ekiz'in cenazesi, memleketi Hatay'ın Erzin ilçesinde toprağa verildi. Törene, kalp ameliyatı olmak için Adana'da hastaneye yatırılan ancak evladı şehit olunca ameliyatı erteleyen baba Fikret Ekiz de katıldı. Şehit babası fenalaşınca sağlık görevlileri müdahale etti. 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek tansiyonu kontrol edilen babaya başsağlığı dilerken, baba Ekiz gözyaşlarını tutamadı. Şehidin 8 yaşındaki oğlu Enes ise, babasının tabutu üzerindeki fotoğrafını alıp öptükten sonra gözyaşı döken dedesine sarılıp teselli etti. Şehidin eşi Sevilay ile kızı Rumeysa'nın cenazede metanetli oldukları görülürken, bayan askerler şehit eşini yalnız bırakmadı.

Reklam
Reklam

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/halkali-patlama-kardelen-sehidini-ugurladi/6115/157907/sayfa/1/)