Türkiye Kayakla Atlamada Ilk Madalyalarını Kazandı

Polonya'nın Zakopoane şehrinde düzenlenen Lotus Cup Kayakla Atlama Yarışmaları'nda Türkiye ilk madalyalarını kazandı. Kayak Milli...

Polonya'nın Zakopoane şehrinde düzenlenen Lotus Cup Kayakla Atlama Yarışmaları'nda Türkiye ilk madalyalarını kazandı. Kayak Milli Takımı'nda derece elde eden Erzurumlu milli sporculara Vali Sebahattin Öztürk, düzenlenen törenle altın hediye etti.

Kayak Atlama Türk Milli Takımı tarihindeki ilk madalyalarını aldı. Milli Takımda yer alan Erzurumlu sporcular Arda İpçioğlu, ikincilik, Muhammed İrfan Çintımar üçüncülük ve Ayberk Demir ise sekizinciliği elde etti. 6 ülkeden 30 sporcunun katıldığı yarışmalarda Erzurumlu kayakçıların elde ettiği başarı Vali Sebahattin Öztürk tarafından ödüllendirildi.

Reklam
Reklam

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'ın eşliğinde Vali Öztürk'ü ziyaret eden milli sporcular elde ettikleri deceyi Erzurumlulara hediye etti. Vali Öztürk, Türkiye'nin ilk kez kayakla atlamada derece elde etitğini ifade etti. Kış sporlarında kayakla atlama, curling, biatlon gibi hiç bir tecrübesi olmadığı branşlarda başarı sonuçlar elde etmesinin sevindirici gelişme olduğuna dikkat çeken Vali Öztürk,"Hiç bir tecrübemizin olmadığı brnaşlarda madalya ve başarılı sonuçlar elde etmemiz güzel bir gelişme. Kış sporlarında Erzurum'lu sporcular ulusal ve uluslararası başarılara imza atmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda bu başarılar daha somut olarak karşımıza çıkacaktır. Şehrimizdeki kış sporları tesislerini daha verimli kullanmalı ve daha çok disipli çalışmalıyız" diye konuştu.

Vali Öztürk daha sonra Kayakla Atlama Milli takımı oyuncuları Çintımar, İpçioğlu ve Demir'i çeyrek altınla ödüllendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: