'türkiye-kazakistan Yeni Sinerji-ortak Ekonomi Programı Eylem Planı' İmzalandı

Ekonomi Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in himayelerinde, iki ülkenin ticari ve...

Ekonomi Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in himayelerinde, iki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkilerini önümüzdeki 3 yıl süreyle yönlendirecek olan 'Türkiye-Kazakistan Yeni Sinerji-Ortak Ekonomi Programına Yönelik Eylem Planı'nın bugün imzalandığını bildirdi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in himayelerinde, iki ülke ticari ve ekonomik ilişkilerini önümüzdeki 3 yıl süreyle yönlendirecek olan 'Türkiye-Kazakistan Yeni Sinerji-Ortak Ekonomi Programına Yönelik Eylem Planı'nın bugün imzalandığı bildirildi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlıklarında gerçekleştirilen Türkiye-Kazakistan YDSK Toplantısı sonrasında, Başbakan Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in huzurlarında, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Aset İsekeşev tarafından imzalanarak yürürlüğe giren Eylem Planı'nın 2012-2015 dönemini kapsadığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, söz konusu eylem planının ticaret ve yatırım, sanayi, ulaştırma, bilim, inovasyon ve yeni teknolojiler, tarım, enerji ve madencilik, bankacılık ve mali sektör, bölgesel işbirliği, sanayi bölgeleri ve teknoloji parklarının geliştirilmesi ile turizm ana başlıkları altındaki işbirliklerini daha da geliştirmek ve konuların sistematik bir bakış açısıyla ele alınarak, somut projelerle desteklenmesi amacına hizmet edeceği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz