Türkiye Kent Konseyi Platformu’nda enerji santralleri tartışılacak

Türkiye Kent Konseyi Platformu’nun, bu yıl 5.'sini düzenleyeceği çalıştayda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın nükleer...

Türkiye Kent Konseyi Platformu’nun, bu yıl 5.'sini düzenleyeceği çalıştayda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın nükleer santral, termik santraller ve hidroelektrik santrallerine yönelik yatırımları tartışılacak. 50 ilden 217 kent konseyi başkanı ile 300 davetlinin katılacağı çalıştayda ayrıca ülke geneli, Karadeniz Bölgesi ve Samsun’un çevresel sorunları da masaya yatırılacak. 17-18 Aralık tarihleri arasında Samsun Türk-İş Eğitim Merkezi’nde yapılacak çalıştaya çok sayıda belediye başkanı iştirak edecek.
Platformun Samsun Çalıştayı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Samsun Atakum Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, çalıştayın önemine dikkat çekti. Deniz Cafe’de gerçekleşen toplantıda çalıştay ve kent konseyleri hakkında bilgi veren Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkan, kent konseylerinin insanların geleceğe güvenle bakabilmeleri için yaşanan toplumsal sorunları detaylıca araştırıp sonuçlarını kamuoyu ve ilgili bürokratik kesimle paylaşan bir misyonu bulunduğunu söyledi. Olaylara ideolojik yaklaşmak yerine sorunları toplumu oluşturan bütün unsurlarla birlikte tartışıp çözüm üretmek istediklerini ifade eden Dr. Murat Erkan, toplumsal mutabakat olmadan sonuca erişilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Dr. Erkan, bu noktada da kent konseylerinin önemli bir sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekti.
Hafta sonu Samsun’da yapılacak Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun bu manada önemli bir işlevi yerine getireceğini söyleyen Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Erkan, çalıştayda birçok konuyu tartışıp çözüme yönelik fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. Türkiye’nin enerji yatırımlarına ihtiyaç duyulduğu gerçeğinin farkında olduklarının altını çizen Dr. Murat Erkan, “Son yıllarda ülkemizin yaşadığı enerji sıkıntısı, yönetenleri yeni kaynaklar aramaya yöneltmiştir. Bu yönelimlere bakıldığında nükleer ve termik kaynaklar ne yazık ki ağırlık kazanmıştır. Buna ilaveten özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yaygın olan hidroelektrik santralleri kamuoyunun gündeminden hiç düşmemektedir. Atakum Kent Konseyi olarak yaşadığımız dünya ve çevreyi en öncelikli olarak korumamız, iyileştirmemiz ve çocuklarımıza miras bırakabilmemiz lazım. Ciddi çevresel felaketlere yol açan bu santralleri hayatımıza girmeden önce daha çok konuşmalı ve tartışmalıyız. Bu nedenle çalıştayda santraller konusunda neler yapılması gerektiğini enine boyuna konuşup alternatifleri ortaya koyacağız.“ dedi.
Çalıştayın ilk günündeki oturumlarda ‘Karadeniz ve Enerji’ konusunu ele alıp Karadeniz kıyılarındaki yapılaşmadan dolgu alanlarına, balıkçı barınaklarından marinalara kadar birçok konuyu da tartışacaklarını bildiren Dr. Murat Erkan, salt bir eleştiri yapmadan konuları tartışıp çözüm üretmek istediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz