Türkiye Kıbrıs’ta “barışı zorlayacak”

Türkiye’nin, Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözümün bulunması için yapılan toplantıda barışın sağlanması için aktif bir politika izlenmesine karar verildi.

ANKARA(ANKA) – Türkiye’nin, Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözümün bulunmasına katkı amacıyla önümüzdeki aylarda takınacağı tutumu belirlemek amacıyla 40’a yakın büyükelçinin katılımıyla Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan toplantıda barışın sağlanması için aktif bir politika izlenmesine karar verildi.

Dışişleri Sözcüsü Burak Özügergin, “beyin fırtınası” şeklinde geçen toplantıda “Kıbrıs işini nasıl çözeriz?” sorusuna yanıt arandığını belirterek, toplantıdan “Biz barışı zorlayacağız” mesajının çıktığını da bildirdi.

Reklam
Reklam

Sözcü Burak Özügergin, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan olağan basın bilgilendirme toplantısında soruları yanıtlarken 23-24 Ekim günlerinde 30-40 büyükelçinin de katılımının gerçekleşecek Kıbrıs toplantısına ilişkin bilgi verdi. Kıbrıs sürecine ilişkin saptanan bazı sorulara bir “beyin fırtınası” formatıyla yanıt verildiğini kaydeden Özügergin, Kıbrıs ile ilgili, “ilkesel olarak mutabakata varılan hususlar, mutabakata varılabilecek gibi görünen hususlar ve daha zor görünen hususlar” olmak üzere, üç kategorideki konunun bulunduğunu kaydetti.

Kıbrıs sorununun çözümü açısından önünde 5-6 ay bulunduğunu belirterek adada seçimlere girileceğini anımsatan Özügergin, Bakanlıktaki toplantının “AB sendromu” ile yapılmadığını vurgularken de “Bu Kıbrıs işini nasıl çözeriz? toplantısısı idi” dedi.

Burak Özügergin, AB’den sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı toplantıdan çıkan mesajın “Biz barışı zorlayacağız” olduğunu belirtti. Özügergin, önümüzdeki günlerde Kıbrıs konusunda “aktif” bir politikanın izlendiğinin görüleceğini de söyledi.(ANKA)

Reklam
Reklam