Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Kayıcı:

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, "Türkiye'de kick boks son yıllarda çok büyük bir gelişim içerisinde" dedi. 

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, "Türkiye'de kick boks son yıllarda çok büyük bir gelişim içerisinde" dedi. Türkiye Şampiyonası maçları için Ordu'da bulunan Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kick boksun geldiği noktayı değerlendirdi. Ordu'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nın son derece önemli olduğunu anlatan Kayıcı, şöyle konuştu: "Türkiye'de kick boks son yıllarda çok büyük bir gelişim içerisinde. Çünkü ilk defa geçen yıl Dünya Kick Boks Şampiyonasını Türkiye'de yaptık. Bunun yanı sıra milli takımımız dünya sıralamasında ilk üçte. Bu Türk kick boksunun nerelere geldiğinin kanıtıdır. Federasyon olarak faaliyetlerimize hızlı şekilde devam ediyoruz. Şu anda olimpik bir branş olmamamıza rağmen Türkiye'de lisanslı sporcular açısından beşinci sıradayız. Bu da çok ciddi bir başarı demektir." Federasyon olarak yeni bir çalışma başlattıklarını belirten Kayıcı, "Artık 81 ilimizdeki halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kick boks eğitimi verilmektedir. Şu anda sporcu sayımızın artmasıyla uluslararası müsabakalarda kazandığımız madalya sayımız da yüzde 100, hatta yüzde 200 oranında artış göstermiştir. Bu madalya sayısı bizleri doğal olarak dünya sıralamasında da ön sıralara getirmiştir. Bu başarılarımızda emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a, Bakan Yardımcısı Sayın Metin Yılmaz'a ve bütün gençlik spor camiasına teşekkür ederim" diye konuştu. Kayıcı, Türkiye'de son dönemde tesislerin sayısının artmasının başarılarında etken olduğunu da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: