Türkiye Kicks Boks Milli Takımı İrlanda'dan iki altınla döndü

İrlanda'nın Dublin şehrinde düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda iki Türk sporcu altın, iki sporcu da...

İrlanda'nın Dublin şehrinde düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda iki Türk sporcu altın, iki sporcu da bronz madalya kazandı. 20-27 Kasım 2011 arasındaki şampiyonaya, Türkiye Kick Boks Milli Takımı ile birlikte Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayacı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın da idareci olarak katıldı. Şampiyonanın Büyükler kategorisinde 57 kiloda Hüseyin Dündar Ürdünlü rakibini, +91 kiloda ise Hamza Kendircioğlu Polonyalı rakibini yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında Dündar Kazakistanlı, Kendircioğlu ise Ukraynalı sporcuyu yenerek dünya şampiyonu oldu. Yarı final müsabakalarında 60 kiloda Gözde Bayerği Polonyalı rakibine, 75 kiloda Ekrem Kızılkuş Alman rakibine yenilerek dünya üçüncülüğü elde ettiler.
Federasyon Yönetim Kurulu Aydın, "Uluslararası müsabakalarda büyük başarı sağlanarak bayrağımızın göndere çekilmesi ve milli marşımızın okunması bizi fevkalede etkiledi. Bize ve Türk milletine bu heyecanı yaşatan Kick Boks Milli Takımı'ndaki bütün sporcu kardeşlerimi gayretlerinden dolayı kutluyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz