Türkiye Kırmızı Et Üreticiler Birliği’nden Vali Kemelek’e Ziyaret

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir...

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve beraberindeki heyet Vali Zübeyir Kemelek’ ziyaret etti.

İ l Özel İdaresinde gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Vali Kemelek, Sivas’ta hayvancılığı geliştirmek için et süt entegre tesisi kurulması yönünde çalışma başlattıklarını söyledi. Söz konusu yapılacak yatırımla ilgili Türkiye’nin çeşitli illerinde incelemelerde bulunduklarını kaydeden Kemelek, “Sivas hayvancılığın yoğun yaşandığı bölgelerden bir tanesi. Ancak burada yaşayan çiftçilerimiz hayvanlarını kestirmek için şehir dışına çıkmak zorunda kalıyordu. Bu durum bizi tedbir almaya sevk etti. Temelini yakın zamanda atacağımız bu tesislerin Sivas ve çevre illerine faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç ise Sivas’ta yapılması için çalışmalarına başlanan et ve süt entegre tesislerinin bölge çiftçisine önemli pazar oluşturacağını söyledi. Bu önemli yatırımın çiftçiler tarafından sevinçle karşılandığını anlatan Başkan Tunç,”İl Özel İdaremiz hayvancılığı geliştirmek için dev bir yatırıma imza atıyor. Bu önemli tesisin yapılmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Zübeyir Kemelek’e ve İl Özel İdaresine gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: