Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Başkanı Atasoy'un Almanya Temasları

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Almanya temaslarına devam ediyor.Atasoy, Almanya Hamm Belediye...

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Almanya temaslarına devam ediyor.

Atasoy, Almanya Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsterger Peterman’ı makamında ziyaret etti. Peterman, “Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'un, Almanya Hamm şehrine yapmış olduğu ziyaret bizi çok memnun etmiştir. Almanya'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarıyla yapmış olduğunuz ittifak antlaşmaları; özellikle gençlerimiz için, engelli vatandaşlarımız için, kadınlarımız için yaptığınız antlaşmalar, bizim için çok önemlidir.Türkiye ve Almanya uzun yıllardır dost ve müttefik ülkedir.Türkler Almanların dostudur, Almanlar da Türklerin dostudur. Alman kuruluşlarla yapmış olduğunuz bu antlaşmalar, Türkiye-Almanya dostluğunu perçinleştirecek ve güçlendirecektir. Almanya'ya ziyaretiniz bizi onurlandırmıştır. Bir gün Türkiye Avrupa Birliği'ne üye olacaktır. Biz de bu konuda bütün imkanlarımızı kullanacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Atasoy ise, “Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu ile Almanya sivil toplum kuruluşlarıyla; engelliler, gençler, kadınlar, sürücü kursları antlaşmaları yapılmıştır. Bu antlaşmalar iki ülkenin ilişkilerini perçinleştirecek, Alman ve Türk halkını kaynaştıracaktır. Yapılan bu antlaşmaların birinci derecede sorumlusu Almanya Hamm Büyükşehir Belediyesi ve siz çok değerli başkanıdır. Siz, Türk dostusunuz. Burada yaşayan Türk vatandaşlarına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı ve İslam dinine göstermiş olduğunuz saygıdan dolayı teşekkür ederim. Her yıl Ramazan aylarında iftar çadırları kurdurduğunuzu biliyorum. Bu yıl kurmuş olduğunuz iftar çadırlarını ziyaret edeceğim. Ben de orucumu bu iftar çadırlarında açacağım” ifadelerini kullandı.

Yakın tarihte, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye yapmış olduğu ziyaretin de, kendilerini memnun ettiğine değinen Atasoy, “Almanya hükümeti, Alman kuruluşları ve Alman halkı, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecini ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini desteklemelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Atasoy daha sonra, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak üzere, Hamm şehrinde bulunan Almanya'nın en büyük kadın sığınma evini ziyaret edip kadınlarla sohbet etti. Burada, kadınları sığınma evlerinde kalmak zorunda bırakan insanlara seslendiğini belirten Atasoy, "Onların anneleri de kadındır, kız kardeşleri de kadındır, kızları da kadındır. Ve bütün dünya kadınlarının Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadına şiddeti kınıyorum" diye konuştu.

Atasoy'a bu ziyaretlerinde; Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı ve Konfederasyonlar Topluluğu Genel Sekreteri Feridun Cevahiroğlu, Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konfederasyonlar Topluluğu Sözcüsü Yakup Kodalak, Kırım Tatar Dernekleri Genel Sekreteri Sevgi Bogs, Türkiye Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Turan İçli, Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Meral Ercan ve KKTC Milletvekili ve Konfederasyonlar Topluluğu temsilcisi Afet Özcafer eşlik etti.

Reklam
Reklam

Nezaket Emine Atasoy, Almanya temaslarına devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz