Türkiye kriket dunyasına ilk adımını attı

Altı ülkenin katılımıyla Yunanistan'ın Korfu Adası’nda düzenlenen Avrupa besinci grup turnuvasında Turkiye’yi temsil eden kriket takımı ilk resmi maçına çıktı.

KORFU(ANKA) – Türkiye, kriket dünyasına ilk adımını attı. Altı ülkenin yarıştığı, Yunanistan'ın Korfu Adası’nda düzenlenen Avrupa besinci grup turnuvasında Turkiye’yi temsil eden kriket takımı ilk resmi maçına çıktı.

Gelismekte Olan Spor Bransları Federasyonu bunyesindeki kriket takımı, Estonya takımı ile oynadı. Türkiye, Marina Sahası'ndaki maçta herkes oyun dışı kalana kadar once 114 sayı yaptı. Buna karsın, Estonya Takımı, 4 oyun dışına rağmen 116 sayı yaparak maçı kazandı.

Bu arada, Sajjad Haider, sonunda Estonya Takimi kaptanına verilen “Maçın Adamı” ödülüne aday gosterilen 3 kisiden biri iken Şener Şen ve Sohail Razak’ın da en iyi vurucu ikilisi olduğuna, ve oyunun kritik anlarında takıma 40 koşu yazdırmayı basardıklarına dikkat çekiliyor.

Reklam
Reklam

Maçın ardından Türk takımının koçu Raj Chaudray, "Bugun takımız, sahada birçok iyi şeyler yaptı. Havada yakalanan harika toplar vardı ve birkaç vurucumuz ikili oyunda oldukça basarılı olarak uzun sure sahada kaldılar. Kısacası pozitif yanlarımız vardı ancak daha tutarlı olmalı ve bu iyi yanları takimin tamamına yaymalıyız" dedi.

Ingiliz asıllı takım kaptanı Jonathan Clarkson da, "Turkiye icin oynamak tum oyuncularımız için büyük bir onurdu. Ilk macta ayaklarımız biraz titredi ama onümüzde daha 4 maç var” şeklinde konuştu. Türkiye, ikinci maçı Cek Cumhuriyeti'ne karşı oynayacak.

Korfu adasında düzenlenen turnuvaya Turkiye, Estonya, Cek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Isvec ve Yunanistan katılıyor.

Anahtar Kelimeler: