Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "10. Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması" finali Sakarya'da yapıldı. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "10. Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması" finali Sakarya'da yapıldı. Orhan Camisi'nde gerçekleştirilen ve 10 ilden Kur'an kursu öğreticileri, imam hatipler ve müezzin kayyımların katıldığı yarışmada 90 puan alan Elazığ Merkez Tevfikiye Camisi imam hatibi Habip Deveci birinci, 89,4 puan alan İstanbul Kavacık Yıldırım Beyazıt Camisi imam hatibi Muhammet Polat ikinci, 89,2 puan alan Kırıkkale Uluönder Fatih Camisi müezzin kayyımı Furkan Çınar ise üçüncü oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaların en güzelini ve hayırlısını gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu yarışmaların medeniyetimizin güzel bir geleneği olduğunu belirten Erbaş, "Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de 'hayırda yarışanlar var ya onlar Allah'a en yakın olanlardır' buyuruyor. Peygamber efendimiz İbni Mesud'u yanına çağırır ve ondan Kur'an-ı Kerim'i dinlermiş. Cenabı Hak bu güzel sesli hocalarımızın dilinden Kur'an dinlemeyi nasip etsin" şeklinde konuştu. Erbaş, dereceye giren üç yarışmacı arasında az bir puan farkı olduğunu da ifade ederek hepsinin birbirinden güzel okuduğunu kaydetti. Yarışmada birinci olan Habip Deveci de yaşadığı mutluluğu kelimelere dökmenin zor olduğunu söyledi. Deveci, daha önce üç kez finale katıldığını fakat birinci olamadığını anlatarak "Allah'ın izniyle birinci olduk, kazanmak bugüneymiş. Kur'an'a uygun yaşamayı rabbim bizlere nasip eylesin, Kur'an çizgisinden ayırmasın. Bu sene diğer senelere göre kalite daha da yüksekti. İnşallah bu çıta yükselir. Kaybedeni olmayan, herkesin kazandığı dinleyenin bile sevap kazandığı bir yarış" ifadesini kullandı. Birinci olan yarışmacıya tam altın, ikinciye 3 çeyrek altın, üçüncüye 2 çeyrek altın ve diğer yarışmacılara da 1 çeyrek altın verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz