'Türkiye Latin Amerika'yla ticareti ikiye katlayacak'

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Türkiye'nin Latin Amerika ülkeleriyle ticaretini 2023 yılına kadar 20 milyar dolara çıkarmayı istediğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Türkiye'nin Latin Amerika ülkeleriyle ticaretini 2023 yılına kadar ikiye katlayacağını söyledi.

Şili'nin başkenti Santiago'da Reuters'e konuşan Elitaş, "Latin Amerika'yla ikili ticaret şu anda 8 milyar dolardan biraz fazla. Cumhuriyetimizi 100. yılı olan 2023'e kadar bu sayının 20 milyar dolar olmasını istiyoruz" dedi.

Elitaş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve beraberindeki Türk işadamlarının Güney Amerika'da Şili, Ekvator ve Peru'ya yapılan geziye katılıyor.

Elitaş Şili'yle yılda 1 milyar dolar getiren serbest ticaret anlaşmasının avantajlarına değinerek Türkiye'nin Peru ve Ekvator'a da ikili serbest ticaret anlaşmalarını tamamlama sürecini hızlandırmalarını isteyeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Elitaş İran'a uluslararası yaptırımların kaldırılmasının Türkiye için olumlu olduğunu da söyledi.

Ekonomi Bakanı "Türkiye bundan en fazla yarar sağlayacak ülkelerden biri" dedi.

Türkiye ile İran arasındaki ticaret haminin 2012'de 22 milyar dolara ulaştığını söyleyen Elitaş petrol fiyatlarının düşmesinden sonra geçen yıl bu rakamın 14 milyara indiğini belirtti.

Elitaş "2023 yılına kadar İran'la ticaret hedefimizi 30 milyar dolara ulaşmak" dedi.