Türkiye, Lübnan'da BM gücünü hedef alan saldırıyı kınadı

Türkiye, Lübnan’ın güneyindeki Sur şehri yakınlarında 5 Fransız asker ile bir Lübnanlının yaralanmasına yol açan...

Türkiye, Lübnan’ın güneyindeki Sur şehri yakınlarında 5 Fransız asker ile bir Lübnanlının yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugüne kadar görevini büyük özveri ve başarıyla yerine getirerek, Lübnan ve ötesinde barış, güvenlik ve istikrarın muhafaza edilmesinde temel rol oynamış olan UNIFIL’e (BM Gücü) karşı düzenlenen saldırılarda meydana gelen artış endişe uyandırıcıdır. Sadece UNIFIL’i değil, Lübnan’ın istikrarını da hedef alan bu tür menfur eylemlerin kabul edilmesi mümkün değildir." denildi.

Reklam
Reklam

Bölgede değişim ve dönüşüm sürecinin yaşanmakta olduğu bu dönemde, Lübnan’ın huzur, güvenlik ve istikrarının korunmasının Türkiye açısından bir öncelik teşkil ettiği belirtilen açıklamada, "Türkiye, UNIFIL’e katılan diğer uluslararası ortaklarıyla birlikte, Lübnan’da barış ve istikrarın korunması çabalarına katkıda bulunmayı kararlılıkla sürdürecektir." ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz