Türkiye, Lübnan’da UNIFIL'e yönelik saldırıyı kınadı

Türkiye, Lübnan’da barış ve istikrarı korumakla görevli BM Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) bağlı Fransız birliğine...

Türkiye, Lübnan’da barış ve istikrarı korumakla görevli BM Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) bağlı Fransız birliğine ait araca yönelik olarak gerçekleştirilen ve beş Fransız askerinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını kınadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada son dönemde UNIFIL’e karşı düzenlenen saldırılarda meydana gelen artıştan da endişe duyulduğu belirtildi.
Açıklamada “UNIFIL ile birlikte Lübnan’ın istikrarını da hedef alan bu tür menfur eylemler asla kabul edilemez. Türkiye, UNIFIL’e katılan diğer uluslararası ortaklarıyla birlikte, Lübnan’da huzur, güvenlik ve istikrarın korunması çabalarına katkıda bulunmayı kararlılıkla sürdürecektir.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz