Türkiye mermerinin yüzde 20' si Tokat'ta

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, MTA bilgilerine göre Türkiye mermer rezervinin % 20’sinin Tokat'ta olduğunu belirtti.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Zile’de sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulundu.

Zile’de bulunan mermer, ağaç işleri sanayi kuruluşlarıyla birlikte, Zile Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi ve Hasan Sevinç Spor Salonu’nu kapsayan inceleme programına Tokat Valisi Şerif Yılmaz ile birlikte Zile Kaymamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Bülent Ak, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Saffet Güngör, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İş-Kur İl Müdürü Rafet Aksu, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Berberoğlu ve kurum müdürleri katıldılar.

Reklam
Reklam

İlk olarak Zile Ticaret Odası’nı ziyaret eden Vali Yılmaz, oda çalışmaları ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Berberoğlu’dan bilgi aldı. Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Zile Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Heyeti toplantısına katılan Vali Şerif Yılmaz, toplantının ardından Erkaro Mermer Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.

Erkaro Mermer işletme sahibi Mustafa Er’den çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Vali Yılmaz, MTA tarafından Türkiye mermer rezervinin % 20’sini içerisinde barındırdığı belirtilen İlimizde mermer işletmelerinin sayısının her geçen gün artmasını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, bunun hem ilimizde iş istihdamına hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını kaydetti. Fabrikada bulunan işlenmiş mermerleri inceleyerek, mermer sektöründe çalışan işçilerimizin, işletme sahiplerinin ekmeklerini taştan çıkardıklarını söyledi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve beraberindeki heyet Zile programı kapsamında Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) de başlayacak olan altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Altyapı çalışmaları İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın okuduğu dua ve akabinde kesilen kurbandan sonra fiilen başladı. Zile OSB’de faaliyetine devam eden Aktaş Kerestecilik, fabrika sahibi Amil Aktaş’tan bilgi aldı. Zile OSB ziyaretinin sonra Zile Hasan Sevinç Kapalı Spor Salonu ve İlçe stadyumunu gezerek Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve Stad Müdürü Adnan Bayraktar’dan bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Haber: Kemal Özdilek
www.yenitokatgazetesi.com

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz