Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden Vali Coş'a Ziyaret

 Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) heyetinin, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a nezaket ziyaretinde bulunduğu belirtildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi heyetinin, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a nezaket ziyaretinde bulunduğu belirtildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ziyarette Vali Coş’a TMOK’un çalışmaları hakkında bilgi verildiği kaydedildi. TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, sporun gelişmesi ve yaygınlaşmasında yerel yöneticilerin çabalarının inkar edilemeyeceğini vurguladı. 2020 Olimpiyat Oyunları’nın çeşitli nedenlerle kaybedildiğini aktaran Porsun, Türkiye’nin mutlaka olimpiyatlara ev sahipliği yapacağına inandığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Bir ülkenin olimpiyatlara ev sahipliği yapmasında hava koşulları, terör, trafik, çağdaş spor tesisleri ve olimpiyat sporcuları gibi kriterler var. Ancak, bunun yanı sıra birçok branşın kurallarını bilen çağdaş, spor bilinci ve kültürü olan seyirci de kriterler arasında. Bu eksikliği gidermek için 8 yıldır Türkiye’de tüm illere giderek 10-12 yaş grubu öğrencilere spor bilinci ve kültürü ile çevre gibi konularda eğitim veriyoruz. Projeye katılan öğrencilere tişört, kalem, anahtarlık hepsinden önemlisi katılım belgesi dağıtıyoruz. Böylece, geleceğin olimpiyat izleyicilerini küçük yaşlarda hazırlıyoruz." Vali Coş ise ülkelerin ve kentlerin tanıtımında sporun önemli bir yeri bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bu proje, öğrencilerin küçük yaşlarda olimpizm, çevre, spor bilinci ve kültürü edinmeleri için anlamlı bir çalışma. Bizler de Adana’ya göç yoluyla gelen dar gelirli aile çocuklarını kötü alışkanlıklardan kurtarmak için 'Sevgiye Uzanan Eller' projesiyle spor, sanat ve çevre bilinci edindiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Çukurova Üniversitesi ile protokol imzalayarak yine anlamlı bir çalışmaya öncülük ettik. Başarılı sporcuları ve kulüpleri de destekliyoruz. Bunun yanı sıra amatör spor kulüplerine de gerekli desteği sağlıyoruz. Halkımızı, mevcut spor tesislerinin yanı sıra Sarıçam ilçesinde 33 bin kişilik stat, 2000 Evler Mahallesi’nde 7 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu ile kapalı yüzme havuzuna kavuşturacağız. Ayrıca 71 amatör spor kulübüne de malzeme yardımı yaptık.” Porsun, ziyarette Adana’ya ve ülke sporuna katkılarından ötürü Vali Coş’a plaket takdim etti. Ziyarette, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Oktar Tertemiz, TMOK Spor Kültürü Olimpik Eğitim Komisyonu Üyesi Ramazan Şanıvar da yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: