Türkiye Mısır'daki seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasından memnun

Türkiye, Mısır’da 28 Kasım 2011-11 Ocak 2012 tarihleri arasında üç aşamada gerçekleştirilen Halk Meclisi seçimlerinin...

Türkiye, Mısır’da 28 Kasım 2011-11 Ocak 2012 tarihleri arasında üç aşamada gerçekleştirilen Halk Meclisi seçimlerinin resmi sonuçlarının açıklanmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır’da 28 Kasım 2011-11 Ocak 2012 tarihleri arasında üç aşamada gerçekleştirilen Halk Meclisi seçimlerinin resmi sonuçlarının açıklanmasını memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, "Mısır’ın 25 Ocak Tahrir Devrimi’nin yıldönümünü kutlamaya hazırlandığı bir dönemde açıklanan bu sonuçların dost ve kardeş Mısır halkına hayırlı olmasını temenni ediyor, 23 Ocak günü ilk oturumunu yapan Halk Meclisi’ne çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Reklam
Reklam

Halk Meclisi seçimlerinin barışçıl bir ortamda gerçekleştirilmesiyle Mısır’ın demokratik dönüşüm sürecinde önemli bir aşama geride kalmıştır. Bundan sonraki dönemde Şura Konseyi seçimlerinin yapılması, yeni Anayasa’nın hazırlanması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin düzenlenmesi öngörülmektedir. Mısır’ın geleceğini belirleyecek bu sürecin demokratik meşruiyet, ulusal birlik ve uzlaşı anlayışı temelinde tamamlanması en samimi temennimizdir.

Mısırlı kardeşlerimizin bu hassas ve zorlu değişim sürecini başarıyla neticelendirip, daha da güçlenerek çıkacaklarına; toplumsal yelpazede yer alan tüm unsurların temel hak ve özgürlüklerine saygı ve anayasal demokrasi esasına dayanan yeni bir toplumsal sözleşme ortaya koyacaklarına olan inancımız tamdır. Uluslararası toplumun, başta sosyo-ekonomik alanda olmak üzere, bu süreçte Mısır’a gerekli her türlü desteği sağlaması elzemdir." denildi.

Açıklamada Türkiye'nin Mısır’ın tüm Ortadoğu bölgesinin geleceği bakımından önem taşıyan demokratik değişim ve dönüşüm sürecini desteklemeye devam edeceği de kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz