Türkiye Muay Thai Süper Lig Final Yarışması

Bitlis'te, Türkiye Muay Thai Süper Lig Final Yarışması düzenlendi.

Bitlis'te, Türkiye Muay Thai Süper Lig Final Yarışması düzenlendi.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Türkiye Muay Thai Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen yarışmada, Türkiye'nin değişik illerinden katılan sporcular kıyasıya mücadele etti.

Yarışma öncesi konuşan Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, özellikle 2023 hedefine yürüyen Türkiye'nin, olimpiyatlara ve birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmasının önem taşıdığını söyledi.

Ülkede son yıllarda büyük yatırımların yapıldığını ifade eden Pektaş, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu yatırımların başında spor geliyor. Türkiye'yi, gelişen ve değişen dünyada Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmanın en önemli ayaklardan biri de spordur. Özellikle 2023 hedefine yürüyen Türkiye'nin olimpiyatlara ve birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapması önem taşıyor. İlimizde böyle güzel bir organizasyonunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sporcularımıza da başarılar diliyorum. Bu organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise gençliğin, tarihin her döneminde en enerjik ve en yaratıcı katmanı oluşturduğunu kaydederek, gençlerin toplumların geleceğinde belirleyici rol oynadığını belirtti.

Sosyal ve kültürel alanlarda gelişmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Doğru, şunları ifade etti:

"Her yıl geleneksel olarak kariyer günleri, bahar şenlikleri, su sporları gösterileri ve sualtı dalış gösterileri düzenliyoruz. Muay thai, kendine özgü dans figürleri ve felsefesi olan, Güney Asya kökenli 2 bin yıllık bir geçmişe sahip sistemleşmiş ve mücadele sporlarının genel adını taşır. Bu branş sert bir spor olarak bilinse de diğer sporlara oranla, yaralanma ve sakatlanmaları daha az olan bir spordur. Bu spor branşı, hayatın meşakkatlerine karşı mücadele edebilme, azim, kararlılık, hayata kalabilme, öz güven duygusu, hayatı disiplin altına alma ve kötü alışkanlıklardan korunma gibi, sporcunun kişisel gelişimine katkı sunar."

Reklam
Reklam

Önemli bir organizasyona şahitlik ettiklerini dile getiren Doğru, dünya şampiyonasına katılacak sporcuların Bitlis'te seçileceğini kaydetti. Doğru, "Önümüzdeki yıl da uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmayı düşünüyoruz. Bitlis'i dünyaya açılan bir kapı yapmak öncelikli hedeflerimiz arasında" dedi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Okşar Taştan da Türkiye'nin muay thai sporuyla 2002 yılında tanıştığını, federasyonun da 2008 yılında kurulduğunu anımsattı.

Taştan, "81 ilde temsilciliklerimiz bulunmakta. 35 bin lisanlı sporcumuz var. Burada dereceye giren sporcularımız, önümüzdeki yıl şubat ayında Tayland'da düzenlenecek Dünya Kupası Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek. Sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yarışmada kilolarında, erkeklerde, Musa Uysal, Caner Kotarlıoğlu, Ahmet Uysal, Orhan Erden, Milyar Zeynul, Yahya Geylani, kadınlarda ise Sedanur Akoğlu, Sibel Demir ve Özlem Taşyapar birinci oldu.

Muhabir: Şener Toktaş - Yunus Okur / Berin Arslan Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: