Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şube Başkanı Sarıkahraman:

Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Osman Sarıkahraman, "Muhtarların özlük haklarını alabilmeleri ve görev bilincinin artması için ülkemizde, Ordu'da, Ünye'de

Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Osman Sarıkahraman, "Muhtarların özlük haklarını alabilmeleri ve görev bilincinin artması için ülkemizde, Ordu'da, Ünye'de muhtar sayısının aşağıya çekilmesi gerekiyor" dedi.

Sarıkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de köy ve mahalle olarak muhtar sayısının çok fazla olduğunu söyledi.

Muhtar sayısının fazla olmasının muhtarların özlük haklarını alabilme konusunda sıkıntı oluşturduğunu belirten Sarıkahraman, şunları kaydetti:

"Muhtarların özlük haklarını alabilmeleri ve görev bilincinin artması için ülkemizde, Ordu'da, Ünye'de muhtar sayısının aşağıya çekilmesi gerekiyor. Muhtar sayısının çok olmasının ülkemize ve muhtarlarımıza bir katkısı yok. Ufak mahalle ve köyler birleşerek tek bir mahalle ve köy haline gelebilir. Mahalle ve köy muhtarı sayısının azalmasıyla muhtar arkadaşlarımızın özlük haklarını alma konusunda faydası olacağını düşünüyorum. Böylelikle belediyelerin de yükü biraz daha hafiflemiş olur."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hacer Öztürk / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: