Türkiye Muş'a taşınıyor, Alparslan Üniversitesi’ne 81 ilden öğrenci geldi

Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, ÖSYM tarafından kendilerine bin 960 kontenjan ayrıldığını, yerleştirilen...

Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, ÖSYM tarafından kendilerine bin 960 kontenjan ayrıldığını, yerleştirilen öğrenci sayısının bin 916 olduğunu belirterek, 81 ilden öğrencileri olduğunu söyledi. Rektör İnanç, "Bin 916 öğrencinin dörtte biri Muş ilinden, toplamda ise dörtte üçü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden, kalan diğer kısım ise ülkemizin diğer bölgelerinden üniversitemize yerleşmiştir. 81 ilden üniversitemizi tercih edip kazanan öğrencimiz var. Bu güzel bir şey, Türkiye’yi Muş’a taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, öğrenci kayıtlarının başlaması nedeniyle Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Kayıt günleri ile ilgili bilgi veren Rektör İnanç, salı günü eğitim fakültesi, çarşamba günü Fen Edebiyat Fakültesi, perşembe günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu Fakültesi ve cuma günü ise Muş Meslek Yüksek Okulu ile Malazgirt Meslek Yüksek Okulu kayıtları yapılacağını söyledi.26 Eylül'de akademik yıl açılışı yapılacağını kaydeden İnanç, “Bir yaz dönemini geride bıraktık. Artık 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının başlamasına ramak kaldı. 26 Eylül Pazartesi günü itibariyle üniversitemiz akademik yılı açılışı yapılacak ve 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına merhaba demiş olacağız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muş Alparslan Üniversitesi'nde de ÖSYM tarafında yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversitemize yeni katılan öğrencilerimize gerek havaalanında gerekse otogarda kurulan danışma masaları ile hizmet vereceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Rektör İnanç, 2011-2012 eğitim öğretim yılında kabul edecekleri öğrenci sayısının bin 960 olarak ÖSYM tarafından ilan edildiğini hatırlatarak, bunlardan bin 916 kişinin üniversitelerine yerleştiğini kaydetti. İnanç, sözlerine şöyle devam etti: "Sevinerek belirtmek isterim ki Muş Alparslan Üniversitesi'ni tercih edip kazanan öğrencilerin sayısı yüzde 98 oldu. Biz yüzde 80’lerde bekliyorduk. Bu bizim açımızdan sonra derece memnuniyet verici bir durumdur. Boş kalan bölümler ise Fen Edebiyat Fakültesinin Biyoloji bölümü ve Meslek Yüksek Okulunun bazım bölümlerinde tercih edilmeme durumu söz konusu oldu. Bunun ötesinde yeni açtığımız İlahiyat Fakültesi dahil olmak üzere bütün bölümlerimiz tamamen dolmuş oldu. Ek kontenjan yerleştirmeleri ile 2011-2012 eğitim öğretim yılında Muş Alparslan Üniversitesi'ne 2 bin öğrenci yerleşmiş olacak.”

Bu dönem bütün programlara 50 öğrenci aldıklarını hatırlatan Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç “İlahiyat fakültesini de aktif hale getirmiş olduk. Bu şekilde öğrencilerimizi kabul etmeye başlıyoruz. Muş Alparslan Üniversitesi'ni birinci tercihi yazıp gelen erkek öğrenci sayısı 303, kız öğrenci sayısı ise 132’dir. Yani toplamda 435 öğrenci Muş Alparslan Üniversitesi'ne birinci tercih olarak kaydını yaptırmıştır. Bin 916 öğrencinin dörtte biri Muş ilinden, toplamda ise dörtte üçü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden, kalan diğer kısım ise ülkemizin diğer bölgelerinden üniversitemize yerleşmiştir. 81 ilden üniversitemizi tercih edip kazanan öğrencimiz var. Bu güzel bir şey Türkiye’yi Muş’a taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz