Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi Eskişehir’de Yapıldı

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında 2004 yılından beri yürütülen ve her yıl Ankara’da...

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında 2004 yılından beri yürütülen ve her yıl Ankara’da düzenlenen ‘Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi’ bu yıl Eskişehir’de gerçekleşti.

Eskişehir’in yanı sıra 80 ilden gelen öğrenci meclisi başkanlarının katılımıyla gerçekleşen birleşimde konuşma yapan Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, toplantının Eskişehir tarihinde önemli olaylar arasında yer alacağını söyledi. Koçdemir, “Sizler Türkiye’de sayısı 46 bini geçen okulda, 17 milyona yakın insanın oyunu alarak seçildiniz. Türkiye Büyük Milet Meclisi bile bu sayının iki buçuk katı kadar oy ile belirlenmektedir. Demokrasi bir kültürdür ve sadece oylamadan ibaret bir husus değildir. Bunun en önemli yanı tartışmayı, müzakereyi ve uzlaşmayı bilmektir. Uzlaşma neticesinde pozisyonumuzdan farklılaşmamızı bir taviz değil, tam aksine bir kazanç olarak görmektir. Herkesin benimsediği, herkesin ‘benim’ dediği bir karara varma demokrasinin en önemli yanıdır’’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gündem oluşturmanın, nelerin nasıl tartışılacağını belirlemenin, toplumda bir iradenin oluşumunu sağlamanın oylamadan önce çok daha önemli safhaları olduğunu belirten Vali Koçdemir, şunları kaydetti:

“Oylama sonucunda alınan kararın insanların amacına hizmet edip etmediği, uygulamada karara sadık kalınıp kalınmadığı da, yine demokrasi içinde birlikte yaşayan bir toplumun, o birlikte yaşamayı verimli, nizasız, sürtüşmesiz gerçekleştirmesinin en önemli unsurlarından birisidir.”

Öğrenci meclisleri başkanlarının, temsil ettikleri 17 milyona yakın gençten aldıkları vekâlet ile görevlerini en iyi biçimde yerine getireceklerine olan inancını ifade eden Vali Dr. Koçdemir, çalışmaların son yıllarda büyük mesafe katedilen demokrasi içinde bir arada yaşama konusundaki ilerlememize ivme kazandıracağını belirtti.

Konuşmanın ardından Hasan Köse’nin başkanlık ettiği birleşimde, öğrenci meclislerinin başkanları and içti. Toplantıda 80 ilin yanı sıra Eskişehir’i, Seyitgazi Çok Programlı Lisesi öğrencisi Tuğba Çakır temsil etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: