Türkiye 'Öğrenme Şenliği'yle Beşikten Mezara Öğrenecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği Türkiye'nin ilk 'Öğrenme Şenliği'...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği Türkiye'nin ilk 'Öğrenme Şenliği' Konya'da tanıtıldı. Tanıtım toplantısında Eskişehir, Bursa, Kocaeli ve Konya'da yapılacak şenliklerin amacının ülkede hayat boyu öğrenmeyi yaygınlaştırmak olduğu açıklandı.

Konya'da düzenlenen tanıtım toplantısına katılan MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, hayat boyu öğrenmeyi yaygınlaştırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen öğrenme şenliklerini bu yıl başlatacaklarını söyledi. Uluslararası rekabette önlerde yer almak için halkın eğitim seviyesinin yüksek olması gerektiğini hatırlatan Biçerli, bunu sadece okullaşmayla sağlamanın mümkün olmadığını kaydetti. Hayat boyu öğrenmede, özellikle 25-64 yaş arasındaki yetişkin eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Biçerli, ''Kültürümüzde 'beşikten mezara kadar öğrenme' diye bir tabir var. Buna rağmen Türkiye'de yetişkin eğitimi Avrupa Birliği (AB) ortalamasının oldukça gerisinde. AB'de 25-64 yaş arasında herhangi bir öğrenme aktivite programına katılma oranı yüzde 8,9 oranındayken Türkiye'de bu oran 2,9'dur. Kalkınmış bir ülke olmak için bizim, insanımıza her türlü öğrenme fırsatlarını sunmamız lazım.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konya'da hayat boyu öğrenme ortalamasının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu, bu yüzden şenlik tanıtımını Konya'da yaptıklarını belirten Biçerli, şenlikle bir hafta boyunca öğrenme rüzgarı estireceklerini anlattı. Biçerli, Konya'da eğitimle ilgili bütün kurum ve kuruluşların şenliğe katkıda bulunacağını ve şenlik takviminin daha sonra açıklanacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: