Türkiye, Olimpiyatları Düzenlemek Için Lozan'a Çıkarmak Yapacak

2020 Olimpiyat Oyunları’nın ev sahibi 7 Eylül’de Arjantin’de açıklanacak. Tokyo ve Madrid’le yarışan İstanbul,...

2020 Olimpiyat Oyunları’nın ev sahibi 7 Eylül’de Arjantin’de açıklanacak.
Tokyo ve Madrid’le yarışan İstanbul, uluslararası birçok spor federasyonu başkanınca favori konumda yer alıyor. Türkiye’nin elini daha güçlendirmek isteyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yarın İsviçre’nin Lozan kentine hareket edecek ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile temaslarda bulunacak.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çeşitli incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Ordu’da ziyaret ettiği Ordu Valiliği’nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye’nin 2020 Olimpiyat şansını ve yarın gerçekleştireceği Lozan ziyaretini değerlendiren Kılıç, "Türk Milleti artık beşinci kez aday olan İstanbul’un bu kez olimpiyat halkalarını ve meşalesini boğazın güzellikleri ile buluşturmayı hedefliyor" dedi. Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şuanda İstanbul, Madrid ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için yarış halindeyiz. Biz stratejimiz gereği rakiplerimizin negatif yönleri için asla bir değerlendirme içerisine girmedik. İstanbul’un o kadar çok artısı var ki saymakla bitmez. İstanbul’un artılarını saymak dururken başka şehirlerin eksik yanlarını dikkate sunmak bizim işimiz değil. Biz İstanbul’un artılarını anlatarak 2020 Olimpiyatlarını İstanbul’a kazandırma çalışmalarına devam edeceğiz. Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC Başkanı Jacques Rogge’ya bir ziyaretimiz olacak. Bu ziyarette Türkiye’nin 2020 adaylığı konusunda yaşanmakta olan gelişmeler üzerinde de konuşma imkanımız olacak."

Reklam
Reklam

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin evrensel kriterlere sıkı sıkıya bağlı olan ilke ve prensipler konusunda hassasiyetleri en üst düzeyde olan bir kurum hatırlatması yapan Bakan Suat Kılıç, "Biz adaylık çalışmalarımızı ve Lozan’a yapacağımız ziyareti bu ilke prensipler konusundaki sıkı bağlılıklarına yönelik hassasiyetlerini gözeterek sürdüreceğiz. Elbette ki Türk Millet artık beşinci kez aday olan İstanbul’un bu kez olimpiyat halkalarını ve meşalesini boğazın güzellikleri ile buluşturmayı hedefliyor. Aynı anda dünyada iki farklı kıtada olimpiyat yapma vaadinde bulunan tek şehir İstanbul. Asya ve Avrupa aynı anda olimpiyat meşalesini taşıma gururunu yaşamış olacak. Dolayısıyla bu fırsatın İstanbul’a verilmesi yönünde bizim bir çabamız var. Umarım IOC çevreleri de bu çabamızı takdir ederler ve bunun gereği olarak olimpiyat İstanbul’a gelir" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: