Türkiye Onu Babasının Mezarına Bıraktığı Mektupla Tanıdı

Serkan ÖZDEMİR/SOMA(Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki 301 madencinin yaşamını kaybettiği facianın yıldönümünde ziyaret ettiği babası Ali Yüksel'in mezarını başına bıraktığı

Serkan ÖZDEMİR/SOMA(Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki 301 madencinin yaşamını kaybettiği facianın yıldönümünde ziyaret ettiği babası Ali Yüksel'in mezarını başına bıraktığı mektupla Türkiye'nin yüreğini dağlayan 8 yaşındaki Betül Yüksel, "Mektupta yazdıklarım tamamen içimden gelenlerdi" dedi.
Türkiye'yi yasa boğan Soma maden faicasının 1'inci yıldönümünde ölen madencilerin eş, yakınları, çocuk ve diğer yakınları bu sabah günün ilk ışıkları ile birlikte henüz tamamlanmayan madenci anıtı şehitliğine ve Soma Mezarlığı'na akın etti. Mezarlar temizlenip, çiçekleri sulandı, başında dualar okundu. Mezarların başında gözyaşları sel oldu. Mezarlığına ziyarete gelenler arasında bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3'üncü sınıf Öğrencisi Betül Yüksel, babası Ali Yüksel'in mezarına bıraktığı duygu dolu mektubuyla yürekleri dağladı. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3'üncü sınıf Öğrencisi Betül Yüksel'in, anne, baba ve kardeşi ile köpeği Tarçın'ı resmedip, yazdığı, "Sevgili babacığım, 13 Mayıs'ta içimiz yandı. Ama hala üzgünüz babacığım. Seni çok özledik. 1 Mayıs bayramını, sensiz geçirdiğim için çok üzgünüm. Cezalılar, cezalarını çekecekler. İçinde hiç şüphen kalmasın. Bugün 13 Mayıs, olayın yaşandığı gün. Bugün ölen abi, dede ve amcaların ellerini öpüyorum. Seni çok seviyorum babacım. Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacım. Ben pilot olacağım. Senin yüzünü kara çıkarmayacağım. Söz veriyorum. Seni hepimiz çok özledik baba. İyi ki varsın babacığım. Yeni köpeğim Tarçın'ı çok sevdiğini umuyorum" yazılı mektubunu okuyanlar, gözyaşlarını tutamadı.
"CENNETTE BULUŞACAĞIZ"
Türkiye'yi ağlatan mektubun minik yazarı Betül Yüksel mektupta yazanların tamamen o an içinden geçenler olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Pilot olacağımı, köpeğim Tarçın'la vakit geçirdiğimi ve orada mutlu olmasını yazdım. Babam şehit oldu, cennete gitti. Ben de cennete gideceğim, orada buluşacağız. Şehitliğe gittiğimde, babamın mezarındaki çiçekleri suladım. Mektubumu bıraktım ve dua ettim. Duamda, babamın bulunduğu yerde mutlu olmasını istedim."
Betül'ün ikizi Furkan Yüksel ise, "Babamın mezarını ziyaret ettiğimde cennete olduğunu bildiğim için seviniyorum. Ama aramızdan ayrıldığı için de ayrıca üzüntü duyuyorum. Büyüyünce babama söz verdiğimi okuyup, astronot olmak istiyorum. Babam için hep dua ediyorum" diye konuştu.
İki kardeş, annesi ve babasının ailesiyle yaşıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: