Türkiye Plastik Sanayisinde Avrupa 3.'sü

Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı İlker Biliktü, Türkiye'nin plastik sanayi sektöründe Avrupa 3.'sü...

Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı İlker Biliktü, Türkiye'nin plastik sanayi sektöründe Avrupa 3.'sü olduğunu söyledi.

Bursa'da, Kalıp Avrasya 2012, Bursa Otomotiv Yan Sanayi Fuarı, Ambalaj- Plastik Fuarı ve Bursa 2'inci Güvenlik Sistemleri, Endüstriyel Temizlik ve Hizmetleri Fuarı başladı. 10-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Kalıp Avrasya 2012, Bursa Otomotiv Yan Sanayi Fuarı, Ambalaj- Plastik Fuarı ve Bursa 2'inci Güvenlik Sistemleri, Endüstriyel Temizlik ve Hizmetleri Fuarlarının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Reklam
Reklam

Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği İlker Biliktü, plastik kullanımının teknoloji ile birlikte arttığını ifade ederek, her alanda plastiğin ham madde olarak kullanıldığını dile getirdi. Türkiye'nin plastik sanayi sektöründe Avrupa Birliği üçüncüsü olduğunu kaydeden Biliktü, plastiğin dünyanın önemli sanayilerinden biri haline geleceğini vurguladı.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Özoğul da, sektörlerinin 350 milyon dolar ihracat oranının bulunduğunu belirterek, iç piyasada da 750 milyon dolarlık paylarının bulunduğunu kaydetti.

"DAHA İŞTAHLI OLMALIYIZ"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker de, Türkiye'nin son iki yılda üst üste iki kez büyüdüğünü söyleyerek, Avrupa ekonomisindeki daralma sebebiyle 2012'nin zor geçtiğini aktardı. Alternatif pazarlara açılma konusunda daha iştahlı davranılması gerektiğinin önemini vurgulayan Parseker, "Portekiz 7 milyar dolarlık kalıp ihraç ederken biz henüz milyar dolara ulaşamadık. Bu kabil edilemez. Dünyanın en büyük pazarlarından Çin, Amerika, Hindistan, Japonya, Kanada, Meksika ve Avusturya gibi ülkelerin ithalatında Türkiye'nin payı binde ikinin altında. Türkiye büyümek için daha fazla efor sarf etmek zorunda" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek dört salonda bulunan fuarlar gezildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: