Türkiye-Polonya, Diplomatik Ilişkilerinin 600. Yılını Logoyla Kutlayacak

Polonya ve Türkiye Dışişleri Bakanlıkları ile Polonya Grafik Tasarımcıları Derneği, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 600....

Polonya ve Türkiye Dışişleri Bakanlıkları ile Polonya Grafik Tasarımcıları Derneği, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 600. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde üç aşamalı uluslararası logo yarışması düzenledi. En iyi tasarımı yapan kişi 3 bin 260 Euro ödül kazanacak.

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "2014 yılı Polonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600. yıldönümüdür. Yıldönümü siyasi, kültürel ve diplomatik alanlarda etkinliklerle kutlanacaktır. Kutlamalarda özel bir logo ve çeşitli grafik malzemeleri kullanılacaktır. Bu yarışmayla seçilecek logo, Polonya ile Türkiye arasındaki, yalnızca iyi siyasi, ekonomik ilişkiler ile kültürlerin etkileşimi değil, sürekli diyalog, karşılıklı saygı ve anlayış, Polonya ile Osmanlı İmparatorluğu’nun zor koşullarda bile aralarındaki tarihsel ilişkileri devam ettirme becerilerinin de simgesi olacak ve kutlamalar sırasında kullanılacaktır."
ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

KATILIM, 29 TEMMUZ’A KADAR SÜRECEK

Yarışmaya katılmak isteyen tasarımcıların 29 Temmuz 2013 tarihine kadar portföylerini göndermeleri gerekiyor. Uluslararası jüri, gelen başvurular arasından yarışmanın 2. aşamasına geçip ödül karşılığında logo önerisi hazırlayacak 10 tasarımcıyı seçecek. Kazanan logo en geç 16 Eylül 2013 tarihine kadar açıklanacak.

İkinci aşamada logo önerisi hazırlamak için seçileceklerin her birine bin zloty (yaklaşık 230 Euro) ödenecek. Yarışmada kazananı ise ödül olarak 14 bin zloty (yaklaşık 3 bin 260 Euro) bekliyor.

YARIŞMA JÜRİSİ

Jüri üyeleri, Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği temsilcileri ile Polonyalı ve Türk uzman grafik tasarımcılarından oluşacak:

AYRINTILI BİLGİ VE SORULAR

Yarışmaya katılacaklar sorularını 'office@stug.pl' adresine iletebilecek. Yarışma ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye ise 'http://www.mfa.gov.tr/turkiye---polonya-diplomatik-iliskilerinin-600\_-yildonumu-kutlamalari-logo-yarismasi.tr.mfa' sayfasında ulaşılabilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: