Türkiye rekortmeni milli atlet Negihan Karadere Botaş forması giyecek

Türkiye’yi Avrupa şampiyonasında ve Londra'daki 2012 Olimpiyatları'nda temsil edecek milli atlet Nagihan Karadere, Botaşspor’a transfer...

Türkiye’yi Avrupa şampiyonasında ve Londra'daki 2012 Olimpiyatları'nda temsil edecek milli atlet Nagihan Karadere, Botaşspor’a transfer oldu.
Botaşspor formasıyla yarışacak olan Milli Atlet Nagihan Karadere,öncelikle Botaşspor gibi köklü ve başarılı bir kulübe gelmekten ve bu kulübün sporcusu olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Botaş’ı farklı bir branş olan atletizmde kapılarını kendisine açmasının çok önemli olduğunu belirten Karaderi, şöyle konuştu:
“Bu Türk sporuna büyük bir hizmettir ve örnek alınacak bir davranıştır. Bundan dolayı kulübüme teşekkürler ediyorum. Öncelikle Avrupa şampiyonasında ve daha sonra dev bir organizasyon olan olimpiyatlarda ülkemi ve kulübümü temsil etmenin heyecanını ve gururunu yaşamaktayım. Bu kulübe gelmemde büyük bir rol oynayan Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye, Mustafa Lavkor’a ve Abdullah Kutlu’ya teşekkürlerimi sunuyorum.”
Karadere geçmişte yakaladığı başarılara Botaş formasıyla geliştirmek isteğini belirterek, “10 yıldır atletizm ile ilgilenmekteyim. 400m ve 400m engelli Gençler Bakan Şampiyonluğu, Büyükler Bakan 2ciliği, Çinde yapılan Dünya Üniversiteler Yaz Oyunlarında 400 m engelli dünya üçüncülüğünü elde ettim. 55.09’luk derece olimpiyat (A) barajını geçerek olimpiyatlara katılmaya hak kazandım. 55.09 ile Türk spor tarihinde 56 saniyenin altında koşan ilk Türk bayan atletim. Bu başarılarımın yanında Türkiye rekorunu geliştirmek, Avrupa Şampiyonası’ndan madalya ile dönmek ve olimpiyatlarda finalde koşmak istiyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz