‘Türkiye Roman Starını Arıyor’ yarışmasının elemeleri Edremit’te başladı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, bu yıl ikincisini düzenleyeceği Roman Festivali kapsamında ‘Türkiye Roman...

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, bu yıl ikincisini düzenleyeceği Roman Festivali kapsamında ‘Türkiye Roman Starını Arıyor’ yarışmasının elemeleri Edremit’te başladı.

Yarışmaya, aralarında İstanbul, Tekirdağ, Edirne, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Ankara, Düzce, Sakarya ve Kocaeli’nin bulunduğu, on ildeki elemeleri kazanan adaylar katılacak. Jüri üyeliğini Ciguli ve Ümmiye’nin yaptığı yarışmanın finali, Roman Festivali’nin son günü gerçekleştirilecek. 4 Mayıs’ta Kocaeli’de yapılacak olan Roman Festivali kapsamında ‘Türkiye Roman Starını Arıyor’ yarışmasında birinciye 15 bin lira ikinciye 10 bin lira üçüncüye ise 5 bin lira para ödülü verilecek.

Reklam
Reklam

Edremit Has-Rom ve Müzikal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Altıntaş, Bizim yaptığımız etkinlikleri Türkiye’de roman vatandaşların nerde ne zaman ne yapabilirlik gücünü ölçmek. Burada Edremit’te yapılan bu organizasyonu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi organize etti. Bizimde katkılarımızla bu yarışmayı düzenlemiş oluyoruz. Bizde sesimizi müzikle duyurmaya çalışacağız. Başarı yakalanacaksa birlik ve beraberlik içinde olmalı bizde bu kardeşlerimizin yanında olacağız. Final Kocaeli’n le olacak." dedi. ‘Türkiye Roman Starını Arıyor’ yarışmasının elemeleri Balıkesir’in Edremit ilçesinde birbirinden iddialı 30 yarışmacı katıldı. Edremit Belediyesi Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmaya, Edremit Belediye Başkan vekili Muharrem Terzioğlu ve bazı meclis üyeleri ile roman vatandaşlar katıldı. Yarışmaya Roman vatandaşların ilgisi büyüktü. Elemelerin öncesinde ısınma turları yapan yarışmacılar heyecanları gözlerinden okundu.

Gençlerin ve çocuk seslerin katıldığı Romanlar yarışmada seslerini duyurabilmek için birbirleriyle yarıştı. Jüri üyeleri Ciguli ve Ümmiye, yaklaşık üç saat boyunca 30 Roman Star adayını dinledi. Kocaeli Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da elemelerde jüri üyelerinin yanında yer aldı.

Reklam
Reklam

Balıkesir’i temsil edecek olan elemelerin birincisi Zeki Gültabak oldu. Edremit’te yapılan elemelerin sonunda juri üyeleri Ümmiye ve Ciguli, Zeki Gültabak’ı Balıkesir finalisti olarak belirledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz