'Türkiye sahneleri başarısız'

Çekimlerinin bir bölümü İstanbul, Adana ve Fethiye'de gerçekleştirilen Bond serinin son filmi "Skyfall", cuma günü gösterime giriyor.

Filmi bayram öncesi izleyen eleştirmenler geçen aylarda yine İstanbul'da çekilen "Taken 2"den (Takip İstanbul) daha iyi bir filmle karşılaştıklarını belirtti ancak ilk 10 dakikaya yayılan Türkiye sahnelerini başarısız bulduklarını sözlerine ekledi.

Serdar Akbıyık (Star):
"İstanbul'da geçen filmler içinde Skyfall'un biraz farklılık ifade edeceğini düşünüyordum ama yine Kapalıçarşı'nın damlarına çıktılar. İstanbul "Taken 2"deki kadar yanlış gösterilmemiş ama burada İstanbul'un da çok gösterildiğini söyleyemeyiz. Bir de her ne olursa olsun Daniel Craig'in James Bond'ları bana hiçbir zaman James Bond gibi gelmiyor. Hala Bond olmayan bir Bond'u seyretmeye devam ediyoruz."

Alper Turgut (Cumhuriyet):
"Türkiye sahneleri özet gibi, kısa bir bölüm halinde kullanılmış. Bu filmde daha özgün bir Türkiye var, "Taken 2"de sanki Fatih Çarşamba'da çekilmiş gibiydi ve sadece kara çarşafların olduğu başka bir İstanbul vardı. Filmlerin ortak noktaları İstanbul Kapalıçarşı... Çünkü her yabancı filmde Kapalıçarşı'nın üzerinde ya motosikletle ya da yaya olarak koşup zıplıyorlar. Sonuçta, "Taken 2"den daha iyi çekilmiş. "Taken 2" daha bir İstanbul filmi gibiydi. Bu ise İstanbul'dan başlayan bir film..."

Uğur Vardar (Radikal):
"Skyfall, son dönemdeki en iyi Bond filmi olmuş. Yaratıcı ekip temel olarak, "Peki ama 'Majestelerinin ajanı', 'Yeni dünya düzeni' içinde de kendine yer bulabilir mi?" sorusunun peşine düşmüş. Önümüze getirdikleri yapımla da bu sorunun cevabını zekice ve kaydadeğer göndermelerle vermişler. "

Ömür Gedik (Hürriyet):
"Skyfall; İstanbul'daki açılış şahane. Hele Kapalıçarşı'da motosikletle bir kovalama sahnesi var ki, nefes kesiyor. Sonrası şöyle böyle... Adele'in Skyfall şarkısı iz bırakmadı. Madonna'nın Die Another Day'ini tek geçiyorum."