Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Başkanı Köksal:

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Başkanı Recep Köksal, "Engellilerin sakatlık maaşına mahkum edilmemesini, tüketen değil, üreten bireyler olmasını ve çalışma

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Başkanı Recep Köksal, "Engellilerin sakatlık maaşına mahkum edilmemesini, tüketen değil, üreten bireyler olmasını ve çalışma hayatında yer almasını istiyoruz" dedi.

Köksal, beraberindeki dernek üyeleriyle Özürlü Memurluk Seçme Sınavı'na ilişkin tepkilerini göstermek için ellerinde dövizlerle dernek binası önünde basın açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında duyurusu yapılan Özürlü Memurluk Seçme Sınavı'nın 29 Nisan Cumartesi günü yapılacağını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Ancak ilk duyuruda açıklanan 20 bin boş kadro alımı rakamının 4 bine düşürüldüğünü öne süren Köksal, "İlk duyurulduğunda 20 bin boş kadroya engellilerin alınacağının açıklanması, engelli camiasında sevinçle karşılanmış ve büyük bir beklenti oluşmuştur. Ancak sınava kısa süre kala bu sayı 3 binlere düşürülmüş, gelen tepkilerle sayı 4 binlere çekilmiştir. Türkiye Sakatlar Deneği Bafra Şubesi olarak bizler engellilerin sakatlık maaşına mahkum edilmemesini, tüketen değil, üreten bireyler olmasını ve çalışma hayatında yer almasını istiyoruz. Bu bağlamda boş olan 20 bin kadronun engelli camiasının beklentisi şeklinde doldurulmasını talep ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: