Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz:

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Bizlere en büyük engel, şehirlerin altyapılarının bizlere göre olmayışı" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Bizlere en büyük engel, şehirlerin altyapılarının bizlere göre olmayışı" dedi.

Boyraz, Atatürk Kültür Merkezi'nde Ordu Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen "Engelsiz Ordu İçin El Ele" isimli panelde yaptığı konuşmada, engellilerin karşılaştığı sorunlardan söz ederek, "Bizler engelliler olarak sokağa çıktığımızda bir engelle karşılaşmak istemiyoruz. Tek arzumuz bu" diye konuştu.

Engellilere yönelik bazı çalışmalar olduğunu ancak bunları yeterli bulmadıklarını dile getiren Boyraz, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bizlere en büyük engel, şehirlerin altyapılarının bizlere göre olmayışı, toplu taşıma sistemlerinin bizlere göre olmayışı. Okulların içinin bizlere göre olamayışı nedeniyle okullara giremiyoruz. Bu okullara girsek bile içerisindeki tuvaletleri kullanamıyoruz, merdivenlerini çıkamıyoruz. Türkiye'de birçok engelli iş başvuruları yapamıyor. Çünkü evden çıktığı zaman karşısına sokakta sürekli engeller çıkıyor. Türkiye'de halen birçok ilde ve büyükşehirlerde belediye otobüslerini engelliler kullanamıyorsa burada belediye başkanı ve belediye meclisi suç işliyor demektir."

-"Engelli camiasında örgütlenme zayıflığı söz konusu"-

Boyraz, Türkiye'deki engellilerin büyük bir bölümünün kurulan derneklere üye olmadıklarını savunarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de maalesef engelliler derneklere çok fazla üye değil. Bizim en büyük sıkıntılarımız arasında bu da var. Bu konuda oldukça şikayetçiyim. Engelli camiasında örgütlenme zayıflığı söz konusu. Gönül ister ki 9,5 milyon engellinin en azından 1 milyonu kurdukları derneklerin altını doldurabilsinler. Zaten doldurdukları zaman var olan sorunlar da kendiliğinden aşılacak. Belediye kendiliğinden görevini yapacak. Herkes ona göre programlarını düzenleyecek."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: