'türkiye Şehirleri' Galeri Kara'da

Çankaya Belediyesi Galeri Kara, eski Konsolos Ezequiel Barakat'ın Türkiye'de geçirdiği yıllardan yola çıkarak oluşturduğu 'Şehrin...

Çankaya Belediyesi Galeri Kara, eski Konsolos Ezequiel Barakat'ın Türkiye'de geçirdiği yıllardan yola çıkarak oluşturduğu 'Şehrin Profilleri' sergisini Ankaralılarla buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi Galeri Kara, 2008-2012 yılları arasında Türkiye'de görev yapan Arjantin Büyükelçiliği eski Konsolosu Ezequiel Barakat'ın 'Şehrin Profilleri' sergisini Ankaralılarla buluşturuyor. Barakat, çalışmalarının çıkış noktasını 'Anadolu'nun çorak ovaları, Karadeniz'in yemyeşil dağları ile Ege Denizi'nin masmavi parıldayan ışıkları bende öyle etkiler bıraktılar ki daha sonra bunları kağıda ve kumaşa taşımak zorunda kaldım' sözleriyle aktardı. Motiflerini oluştururken Cihangir'in dairesel sokaklarının çizgilerinden, Ankara'nın hardal sarısı tepeciklerinden, İstanbul'un iri martılarının üzerinde bale yaptığı Boğaz’ın mavi renklerinden ilham aldığını belirten Barakat, "Şehirler bana bugün yaşadığımız hayatın fani tecrübesinin yükünü taşıyan devasa gemileri andırır" dedi.

Reklam
Reklam

Eserlerinde bir sanatçının üzerinde yaşamak isteyeceği 'hayali şehirler' ya da 'kutsal şehirler' tanımlarını hak eden şehir alanları gibi sembolik kompozisyonların da yer aldığını ifade eden Barakat, amacının özgürlüğü tanımlamak olduğunu belirtti.

Sergi, 2-22 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: