Türkiye Sesli için seferber oldu

Uşak'ın bugüne kadar görmediği yatırımcıyı getirmeyi başaran SESLİ, İşadamlarına yatırım yapmaları konusunda açık davet yaptı.

Türk sanayisine yön veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti Uşak Milletvekili Adayı Hazim Sesli’ye destek vermek için geldikleri Uşak’ta “Uşak İli Yatırım ve İhracat Sinerji” konulu toplantıya katıldı.

Uşak ili yatırım ve ihracat sinerji toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Türkiye’nin önde gelen işadamlarının da katıldığı toplantıda Uşak’ta yatırım yapmayı düşünen firmaların kalifiye eleman sıkıntısı yaşamayacağı vurgusu yapıldı.

Toplantıya Uşak Platform Sözcüsü UOSB Başkanı Ali Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Birliği Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye İhracatçılar Birliği Onursal Başkanı Oğuz Satıcı, İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metal İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Akdeniz Ağaç Mamulleri Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Bülent Aymen, Enerji Verimliliği Derneği ,Türkiye İhracatçılar Birliği Meclisi Başkan Vekili Fuat Tosyalı, Uşak Platformu Kurucu Başkanı Hazim Sesli, Uşak Platformu üyeleri ve çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Reklam
Reklam

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI YOK Son zamanlarda Uşak’ın sanayileşmede hak ettiği konuma getirmek için çok yoğun çaba harcıyoruz. Uşak ili yatırım ve ihracat sinerji toplantına hoş geldiniz. Uşak sanayici kimliği ile tanınan ve istihdama katkı koyan bir kenttir. Tekstil, seramik ve gıda kültürünün oturduğu Uşak’ta yatırım yapmayı düşünen firmaların kalifiye eleman sıkıntısı yaşamayacağını vurgulamak istiyorum. Ülkede battaniye üretiminin yüzde 90’ını Uşak üstlenmektedir. Yıllık 200 milyon dolar ülkeye katkı sağlamaktayız. Yıllık seramik üretiminin yüzde 15’ini uşak üretmektedir. Uşak Deri Karma OSB’de 176 fabrika çalışıyor. 30 milyon dolar ihracatımız var. Uşak’ta 200 ton günde süt işlenmektedir. Uşak tarihi ve turistlik alanları ile potansiyeli olan bir ildir. Uşak olarak elimizi taşın altına sokma zamanı gelmiştir. 12 Haziran seçimlerinden sonra projelerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Uşak Platformu Kurucu Başkanı Hazim Sesli’ye çıktığı siyaset yolunda başarılar diliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

UŞAK’IN OSB’LERİNİ BİZLER TANITACAĞIZ Ülke ekonomisi ve ihracatı üzerine genel bir değerlendirme yapan Türkiye İhracatçılar Birliği Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2008 yılı rakamlarını bu yıl sonunda yakalayıp 135 milyar dolara çıkarmayı ve kriz öncesi rakamları geçmeyi hedefliyoruz. Uşak’ın ihracat performansı Türkiye ortalamasının iki katıdır. Uşak’ın ihracata yönelmesi takdire şayandır. Uşak en çok ihracat yapan 36. İl oldu. Uşak’taki sanayi potansiyeline bakıldığında 36.lıkla hak ettiği yerde değil. Daha üst sıralarda yer alması lazım. Uşak’ta çok önemli potansiyeller var. Benim sektörüm deri. Birçok derici Uşak’ta yatırım yapmış. Yeni yatırımcıları da buraya getirmek çok önemlidir. Artık İstanbul’da ihracat yapmak çok zor. Fuat Tosyalı da aramızda. Uşak’ın imkânlarını görmek için Uşak’a geldi. OSB’leri yurt içinde yurt dışında en iyi tanıtacak isimler aramızda. Manisa’ya Vestel geldi. Manisa’nın ihracatı yüzde 2000 arttı. Yapılacak yeni yatırımlarla bir ilin kaderini çok farklı yerlere taşıyabiliyor. Uşak’ın ihracatında yeni pazarlar var. Çin, Uşak ihracatının 4. Sırasında Uşak çinlilere bile mal satabiliyorsa Uşak bu işi bitirmiş demektir” dedi.

Reklam
Reklam

SELİ’DEN ÖVGÜ İLE BAHSETTİ Türkiye İhracatçılar Birliği Meclisi Başkan Vekili Fuat Tosyalı yapmış olduğu konuşmasında “İstanbul’da beraber çalıştığımız, bir ayağı Uşak, İstanbul ‘da… Bir ayağı da yurt dışında olan önemli bir isim olan Hazim Sesli, son gelişmeleri yakından takip eden, her önemli işin altında imzası olan sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir arkadaşımızdır. Kayseri’de çöpten elektrik üretimi yapan bir firmaya plaket verildi. Ortaklarından birinin Hazim Sesli olduğunu öğrendim. Uşak neresi, Kayseri neresi. Böyle bir arkadaşın Uşak’tan aday olması son derece önemlidir. Ben gurur duydum. Uşaklılar da gurur duysun. Hazim Sesli’ye başarılar diliyorum. İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarında elde ettiği bilgi ve birikimi Uşak için kullanacağız. Sesli’ye yapılacak her türlü çalışmalarda destek vermeye hazırız. Uşak’a çok önemli yatırımlar gelecektir. El ele Uşak’a nasıl geldik isek, bundan sonra da geleceğiz ve Hazim Sesli ile çok önemli projelere birlikte imza atacağız” dedi.

Reklam
Reklam

SESLİ TEŞEKKÜR ETTİ AK Parti Uşak Milletvekili Adayı Hazim Sesli konuşmasında, “Bu gün benim içim çok önemli bir gün. 10 yıldan daha fazla Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ile Uçaklarda beraber olduğumuz işadamlarının bugün bana destek vermesi için burada olması son derece önemlidir. Uşak halkı adına onlara teşekkür ediyorum. Bu kadar başkanı bir araya getirmek kolay değildir. Türkiye’ye yön veren başkanlar Uşak’ta benim söylediklerimi hayata geçirebilmek için buradalar. Uşak’ı harekete geçirip Uşak’ı kalkındıracağız. Yeni yatırımlar getirmek, Uşak’ı ayağa kaldırmak için sizlerden yeni yatırımlar bekliyoruz” dedi.

Uşak Platformu Kurucu Başkanı Hazim Sesli, Türkiye İhracatçılar Birliği Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye plaket verdi. Diğer konuşmacılar da Sesli’nin Uşak ve ülke için çok önemli bir kazanım olduğunu aktararak destek verdiklerini bildirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz