Türkiye sıcaktan kavruluyor

Türkiye'yi bunaltan sıcaklar tüm yurtta etkili oluyor. Vatandaşlar sıcaktan korunmak için çeşitli yöntemler ararken, Ege ve Akdeniz'de orman yangınları devam ediyor. Bu arada, birçok bölgede hava sıcaklıkları 35 dereceyi aştı.

Taksim'de güneş altındaki termometreler 43 dereceyi gösterdi.

3 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU ÖĞRENİN

SICAKLAR ASFALT ERİTTİ

Libya üzerinden gelen sıcak hava dalgası Türkiye'nin üzerine çöktü. Deniz ve havuza gidemeyenler evlerinde veya parklarda serinlemeye çalışırken, uzmanlar zorunlu olmadıkça özellikle yaşlılar ve bebeklerin dışarı çıkmamasını öneriyor.

Reklam
Reklam

AYDIN'DA GÖLGEDE SICAKLIK 41 DERECE

Aydın'da son bir haftadır etkisini gösteren çöl sıcakları hayatı olumsuz etkilemeye başladı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların mecbur kalmadıkça öğlen saatlerinde dışarı çıkmamasını önerirken, bugün il genelinde 2008 yılının en sıcak gününün yaşandığı bildirildi.

3 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU ÖĞRENİN

SICAKLAR ASFALT ERİTTİ

Aydın Meteoroloji Müdürü Mustafa Yılmaz, yaz mevsiminin bu yıl geçen yıllara oranla serin başladığını, ancak son bir hafta içerisinde sıcaklıkların ciddi oranda arttığını belirtti. Bugün 2008 yılının en sıcak günün yaşandığını kaydeden Yılmaz, gölgede sıcaklığın 41 dereceye yükseldiğini belirterek özellikle, mevsim gereği sıcaklıkların bir müddet daha devam edeceğini ara ara yaşanan hava hareketleri ile bazı günler düşüş yaşanacağını belirtti.

ANTALYA 45 DERECE

Antalya'nın Kemer ilçesinde, hava sıcaklığının 45 dereceyi bulmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti.

3 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU ÖĞRENİN

SICAKLAR ASFALT ERİTTİ

Nem oranının yükselmesiyle bunalan yerli ve yabancı turistler Kemer merkezde bulunan plajlara akın etti. Binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kemer plajları tarihin en kalabalık günlerini yaşadı. Şezlongda güneşleyen turistler denize girerek serinledi. Sahilde su sporlarına da katılan 23 yaşındaki Matematik öğrencisi Finlandiyalı Sandra Gruplyte, "Antalya'da olmaktan çok mutluyuz. Bizim ülkemizde en fazla 30 dereceyi görürken burada 50 dereceyi hissettik. Ancak biz sıcaktan çok memnunuz. Sıcaktan bol bol denize girerek kurtuluyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

ADANA'DA TERMOMETRELER 39 DERECEYİ GÖSTERDİ

Adana'da, termometreler öğle saatinde 39 dereceyi gösterdi. Adana'da çöl sıcaklarıyla birlikte hava sıcaklığı da hissedilir derecede arttı. Dün öğle saatlerinde Atatürk Parkı'nda 35 dereceyi gösteren termometre, bugün 39 dereceyi buldu. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, okulların tatil olmasıyla birlikte yaylalara ve deniz kenarındaki ilçelere akın etti. Adana'da kış aylarına göre nüfus hissedilir derecede azaldı.

3 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU ÖĞRENİN

SICAKLAR ASFALT ERİTTİ

İş nedeniyle Adana'da kalmak zorunda olup tatile çıkamayanlar ise, havuzlarda ve özellikle DSİ sulama kanallarında serinlemeyi tercih etti. Şehir dışına çıkamayan vatandaşların bir bölümü de parklarda serinledi.

Bu arada, Manisa ve Balıkesir'de de sıcaklıkların yüksek olduğu kaydedildi.

İSTANBUL 43 DERECE

İstanbul 2008 haziran'ının en sıcak gününü yaşıyor. Hava sıcaklığı 34 dereyi buldu. Sıcaktan bulunan vatandaşlar çareyi denize girerek serinlemekte buldu.Eyüp'te çocuklar pis suya ve tehlikeye aldırmadan süs havuzlarında yüzdü.

Taksim'de güneş altındaki termometreler 43 dereceyi gösterdi.

3 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU ÖĞRENİN

SICAKLAR ASFALT ERİTTİ

Reklam
Reklam