Türkiye Su Enstitüsü'nden İçme Suyu Ve Atıksu Eğitimi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) tarafından Azerbaycan'dan gelen uzmanlara atıksu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) tarafından Azerbaycan'dan gelen uzmanlara atıksu konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Su ile alakalı geleceğe yönelik yapılacak çalışmaların yönlendirilmesi ve takip edilmesi, ülkemizin kısa ve uzun dönemli su yönetimi stratejisinin geliştirilmesi, su yönetimi ile ilgili görev yapmakta olan kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlanmasına yönelik bilgi üretilmesi amacıyla İstanbul’da kurulan SUEN’in vazifeleri arasında ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programları düzenlenmesi de bulunuyor. Bu çerçevede 2 Temmuz 2012 ve 21 Temmuz 2012 tarihlerinde ülke çapında su teçhizatını ve kanalizasyon hizmetini organize etmekle görevli Azerbaycan’ın AZERSU kurumundan gelen 21 uzmanın katıldığı eğitimler düzenlendi. İstanbul'un su kaynakları, Melen Su Temini Projesi, içme suyu ve atıksu arıtımı ile arıtma tesisleri konularında verilen eğitim çerçevesinde Türkiye'nin su sektöründeki tecrübelerini paylaşmak için Ataköy, Paşaköy, Ambarlı, İkitelli ve Ömerli Arıtma Tesisleri’ne teknik geziler de düzenlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: