Türkiye Süpermoto Şampiyonası

SAKARYA (AA) Türkiye Süpermoto Şampiyonası 3. ayak yarışları, Kenan Sofuoğlu Pisti'nde yapılan sıralama turlarıyla başladı.

SAKARYA Motokros Komisyonu Başkanı Mümtaz Pak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 Süpermoto sezonunun 3'üncü ayak yarışlarına yaklaşık 40 sporcunun katıldığını söyledi. Pak, Kenan Sofuoğlu'nun Türkiye'de motor sporlarının gelişmesi için mücade ettiğini belirterek, "Kenan, herkesin önünü açtı. Bir Türk'ün dünyada nerelere gelebileceğini gösterdi. Genç sporcularımızdan çok ümitliyiz, sporcu sayılarımız arttı. Yarışlarda 15-16 kişiyle start alırken 40-50 kişilerle, motokrosta 90-100 kişilerde ve erduro branşında da 150 kişiden söz ediyoruz. Bunlar çok büyük rakamlar. Kenan bize çok önemli bir kapı açtı, bu da gittikçe artan bir ilgi sağladı" şeklinde konuştu. Şampiyona, yarın yapılacak final mücadeleleriyle sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: