Türkiye-suriye Sınırındaki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Suriye'de, Türkiye sınırına yakın ormanlık alanda dün çıkan yangın, sınırın sıfır noktasında kontrol altına alındı.Edinilen...

Suriye'de, Türkiye sınırına yakın ormanlık alanda dün çıkan yangın, sınırın sıfır noktasında kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yayladağı ilçesine bağlı Uluyol köyü yakınlarındaki Suriye'nin İdlip kentine bağlı Harabjoz köyünde devam eden yangın dün sabah saatlerinde büyüyerek Türkiye sınırını tehdit etti.

Suriye'nin müdahale etmediği yangın, Yayladağı ilçesi sınırının sıfır noktasına kadar ilerledi. Bölgeye sevk edilen arozöz ve iş makineleri sınır yolunda lyangına müdahale ederek alevlerin Türkiye'ye sıçraması engellendi.

Reklam
Reklam

Suriye'nin Lazkiye kentinde de iki farklı bölgede çıkan orman yangınlarının Türkiye için birtehdit oluşturmadığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: