Türkiye, Suriye'deki bin 200 mağdura her gün kumanya dağıtıyor

Dünyanın dört bir yanında mağdur durumdaki insanlara el uzatan Türkiye, iç karışıklıkların yaşandığı Suriye'deki zor...

Dünyanın dört bir yanında mağdur durumdaki insanlara el uzatan Türkiye, iç karışıklıkların yaşandığı Suriye'deki zor durumdaki vatandaşlara da yardım ediyor. Suriye'den gelenleri kurduğu çadır kentlerde ağırlayan Türkiye, sınır öbür tarafından kalan bin 200 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına da her gün kumanya dağıtıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına yardımların kesintisiz sürdüğü bildirildi. Hatay’daki çadır kentlerde oluşturulan 68 sınıf ve 127 şubede okul çağındaki bin 57’si kız, bin 295’i erkek olmak üzere toplam 2 bin 352 Suriye vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, çadır kentte kalanlar için Hatay Valiliği'ne bugüne kadar toplam 17 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneği gönderildiği belirtildi. Türkiye sınırının hemen ötesinde bulunan yaklaşık bin 200 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına günlük kumanya dağıtımı yapıldığının vurgulandığı açıklamada, 05-06 Ekim tarihlerinde 73 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının kendi istekleri ile ülkelerine döndüğünü, 45 kişinin de Türkiye'ye geldiği bildirildi. Türkiye'ye bugüne kadar 18 bin 914 Suriye vatandaşının geldiği, bunlardan 11 bin 298'inin geri döndüğünün ifade edildiği açıklamada, bugün itibariyle Türkiye'de 7 bin 616 Suriyeli bulunduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

20’si refakatçi, 39’u hasta ve yaralı olmak üzere 59 kişinin hastanede bulunduğu belirtilen açıklamada, çadır kentlerde kalanlara barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme hizmetleri verildiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz