Türkiye "Tahran kitap fuarı"na katılıyor

ANKARA (ANKA)- Türkiye, 2-11 Mayıs günleri Tahran'da arasında gerçekleştirilecek olan "Tahran Kitap Fuarı"na, "Türkiye Ulusal Standı" ile katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Uluslararası Tahran Kitap Fuarı'nın Ortadoğu'daki en büyük kitap fuarı niteliğinde olduğu ve üç milyon kişi tarafından ziyaret edildiği belirtildi. Fuarın açılışını İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın gerçekleştireceği kaydedilen açıklamada, Türkiye'nin de bu fuara Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek "Türkiye Ulusal Standı" ile katılacağı duyuruldu.

Reklam
Reklam

Türkiye Ulusal Standı'nda, Türk yayıncı ve telif ajansları görüşmeler yapacak, meslek kuruluşlarından temin edilenlerle birlikte 1500 civarında yayın ve Türkiye'yi tanıtıcı materyal sergilenecek. Fuar çerçevesinde gereçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde İran İrşad Bakanlığı İzin Kurulu ile Türkçe eserlerin Farsça'ya çevrilmesi konusunda bir toplantı da yapılacak. Öte yandan fuar kapsamında, İran'a götürülen 1500 yayın ve tanıtıcı materyal, fuar bitiminde, İran Milli Kütüphanesi Türkçe Eserler bölümüne, Allame Tabatabai Üniversitesi Türkoloji Bölümü'ne ve Tebriz'deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kütüphanelerine bağışlanacak.