Türkiye tahribatla karşı karşıya

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, ülkenin iç ve dış politikada, ekonomik hayatta, toplumsal yapıda çok tehlikeli bir tahribatla karşı karşıya olduğunu öne sürerek, "Ülkemiz, bu yürekler acısı duruma, batı hayranı, teslimiyetçi ve işbirlikçi yönetimler eliyle düşürülmüştür" dedi.

Kutan, partisinin il başkanları toplantısında Türkiye'yi ilgilendiren iç ve dış gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'nin çevresinde istikrarsızlık, zulüm, gözyaşı ve kanın artarak devam ettiğini kaydeden Kutan, Irak halkı arasında etnik, mezhep ve bölgesel menfaat farklılıklarına dayalı ihtilaf ve çatışmaların başlatıldığına dikkat çekti. Kutan, "Bütün bu gelişmeler Irak'ın adım adım bir iç savaşa ve bölünmeye sürüklenmekte olduğunu göstermektedir" dedi.

Reklam
Reklam

"Büyük Ortadoğu Projesi" (BOP) ve "Büyük İsrail Projesi"nin (BİP) 22 Müslüman ülkeyi hedef aldığını savunan Kutan, "Maalesef şu anda Başbakan Erdoğan da İslam alemi için büyük bir tehlike oluşturan BOP'un eş başkanıdır" diye konuştu.

Savaşa Türkiye'yi çekemeyen ABD'nin, şimdi de direnişçilerin karşısındaki Irak güvenlik güçlerinin eğitimi için Türk polis ve jandarmasından yardım imkanlarını araştırdığını savunan Kutan, Türkiye'nin hiçbir şekilde bu "batağa bulaştırılmaması" gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin haftalardır "Kürt sorunu var mı yok mu" tartışmasıyla çalkalandığını kaydeden Kutan, bu tartışmayı, "anlamsız, can sıkıcı ve boş" olarak nitelendirdi.

Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Kutan, "Dış politikamızdaki en tehlikeli gelişmelerden biri de, AK Parti iktidarının her türlü tavizi vererek, AB'ye girme teşebbüsüdür" dedi.