"Türkiye tercihini yapacak"

ANKARA (İHA) - Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Başkanı İsmail Cem, Türkiye'nin 3 Kasım seçimlerinde önemli bir tercih yapacağını belirterek, "Seçmen, işsizlik, üretimsizlik ve eşitsizlikten kurtulup kurtulmamanın tercihini yapacaktır" dedi.

TÜRMOB 13. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan YTP lideri İsmail Cem, Türkiye'nin önemli bir kavşakta tercih yapmak durumunda olduğunu söyledi. Cem, "Ya ekonomiyi insan için ekonomi yapacağız, çocuklarımızın eğitimi için, gençlerimiz için ekonomi yapacağız ya da esnafın, köylünün, işçinin olmadığı bir ekonomi yapacağız. Türkiye bu tercihi yapmalıdır. Türkiye bu seçimde büyümenin tercihini yapmalıdır" diye konuştu. Seçmenin 3 Kasım seçimlerinde işsizlik, eşitsizlik ve üretimsizlikten kurtulmanın tercihini yapacağını kaydeden Cem, bunu yaparken kimsenin birbirini kırmaması ve öfkeye yer verilmemesi gerektiğini bildirdi. "Zaman öfke zamanı değil" diyen YTP lideri Cem, YTP iktidarında Türkiye'nin en büyük eksiği olan sevgi olgusunu yeniden hayata geçireceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan TÜRMOB Genel Başkanı Mustafa Özyürek ise, vergi oranlarının aşağı çekilmesi halinde ekonominin canlanacağını ve daha fazla vergi toplanacağını söyledi. Herkesten gelirine göre vergi alınmasını talep eden Özyürek, kayıt dışılıkla mücadele edebilmek için başta vergi kanunları olmak üzere tüm ekonomik kanunların kayıt dışılığı önleyecek şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.